donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 31 d’agost de 2011

Teresa Guardiola, una metgessa pionera, a "Singulars"

Maria Teresa Guardiola és metgessa, té 92 anys i fins fa molt poc encara passava consulta perquè no volia deixar els pacients que omplien la seva sala d'espera. Va estudiar medicina a l'Hospital Clínic de Barcelona, en una època en què gairebé no hi havia dones a la universitat. A Medicina n'eren dues, i ella explica com a anècdota que un dia els professors no les van admetre en una classe sobre sexualitat.

Amb una energia sorprenent, Teresa Guardiola treballa ara de manera incansable en un projecte que l'entusiasma: un llibre en el qual vol recollir tota la seva experiència com a metgessa i nutricionista.

Per viure millor i arribar a envellir bé, la doctora Guardiola ens dóna uns quants consells: respirar bé i si pot ser a l'aire lliure, millor; alimentar-se de manera equilibrada i evitant l'excés de proteïna animal; pensar en positiu i, molt important, activar el que ella anomena "els calaixets psicològics".

Als "calaixets psicològics" és on tenim els pensaments, i, segons Teresa Guardiola, si el pensament està bé, el cos funciona bé. I per mantenir el pensament tranquil cal respirar bé i també no perdre les ganes d'aprendre, de llegir, d'estudiar. Cal mantenir l'interès per tot el que ens envolta. A ella, als seus 92 anys, li funciona.

Teresa Guardiola: "Si el pensament està bé, el cos funciona bé."