donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 4 d’agost del 2011

Les fotografies de Farzana Wahidy. Ara a Balàfia és pot visitar l’Exposició : Fotògrafes Pioneres a Catalunya.


L’Eva Peruga, defensora de la IGUALTAT a “El Periódico” ens parla de FOTÒGRAFES, fanatisme i autoritarisme en un article intemporal.(diumenge 08/05/2011)defensoraigualdad@periodico.com
D’aquí uns anys en les efemèrides (del grec  ephemeros, diari)  l’ 1 maig figurarà la mort d’ Ussama  bin Laden.  Les dones, per a ell i per a molts com ell, ni de forma col·lateral, apareixeran en  els records. La seva sisena dona, que convivia amb ell quan va morir, era gairebé una nena quan els seus pares la van convertir en un regal per a ell.  Les dones són moneda de canvi, poden ser un regal, la reclusió a la qual estan sotmeses, especialment a les zones rurals i la violència exercida contra elles per les seves famílies, la seva comunitat o la guerrilla talibana fan  que  s’ invisibilitzen fins al punt d’obviar la seva existència. Les desposseeixen del poder de les seves vides, les deshumanitzen, les deixen sense drets.  Farzana Wahidy  ho plasma en les seves fotografies. Ella al seu país, l’Afganistan, també és una pionera. Les fotografies d’ ella aixequen acta del dia a dia d’unes dones anònimes i amb drets humans que no en poden ni fruir ni exercir. Per a la fotoperiodista i per a les dones de tot el món, la seva feina és decisiva per fer sortir a la superfície , amb vista també al futur, la narració precisa com un rellotge de la realitat, com acrediten les seves informacions en forma d’imatges. Potser d’aquí uns anys tindrà dret a una menció per haver captat un horror del passat, horror en temps mort o horror generalitzat.