donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 30 d’agost del 2011

CARTA D’AGRAÏMENT PER LA FESTA MAJOR DE BALÀFIA


GRÀCIES BALÀFIA, GRÀCIES LLEIDA, per la millor Festa Major.
El cercavila de la banda de Tambors i Cornetes de la “Casa de Andalucía” i la festa familiar infantil ens han dut al pregó inspiradíssim del Felip Gallart i la proclamació de les pubilles i hereu 2011 en una Plaça de les Magnòlies de gom a gom.  
Les dones i homes de la Junta de l’ Associació de Veïns de Balàfia i DonaBalàfia Associació volem fer palès el nostre agraïment per la gran participació que han tingut tots els actes que la nostra Comissió de Festes ha organitzat per al gaudi de totes les ciutadanes i ciutadans del nostre barri, la ciutat de Lleida i de la comarca.
En aquesta època difícil on moltes famílies del nostre barri pateixen veritables dificultats hem apostat per una Festa Major potent i plena d’optimisme. La gent, la nostra gent, heu respost amb una afluència massiva i especialment alegre.
Hem consolidat aquest doble centre de gravetat de la festa  i hem convertit la plaça del Jardí de les Magnòlies en un punt de referència lúdic per a tota la ciutat de Lleida.
La sardinada, la xocolatada,   les disco mòbils, els balls de tota la vida, s’han mostrat com veritables atractors de milers de persones.
En l’àmbit de la cultura popular, els sardanistes,  amb molts incondicionals de la ciutat i comarques, les havaneres  i el rom cremat, el torneig de bitlles d’invitació amb 27 equips han bastit una oferta que manifesta la potència de les nostres tradicions. Hem estrenat un pac de bitlles infantil que permetrà el gaudi dels més petits de la casa i el seu inici en aquest esport nostrat.
Sant Bartomeu, en honor del qual celebrem la festa, ha tingut una Missa amb les autoritats, les pubilles i hereu i els fidels, que de pas ens ha permés agrair el bó que ens ha fet tots els dies. L’obra d’art que l’ AVV. ha encarregat a l’artista balafienc Casimiro Jové romandrà en dipòsit a l’ església donant-nos una icona, Sant Bartomeu on fer l’ofrena de flors i així reforçar  el coneixement de la nostra cultura.
En l’àmbit esportiu  el Torneig d’ Escacs, organitzat pel Club Escacs Balàfia ja ha esdevingut un signe, junt amb les bitlles de la nostra identitat com a barri .
Les exhibicions de balls s’han ampliat a les danses polinèsies amb una cercavila especialment reeixida per totes les principals places, el country a més dels de  saló, dues aquest any, la de balls tradicionals andalusos de la Casa d’Andalusia, han delectat petits i grans.
Els més menuts han tingut una programació especialment atapeïda, començant amb el concurs de dibuix infantil, aquest any amb el tema de la  Plaça Balàfia que tots i totes voldríem, els jocs de cucanya, festival d’inflables i el diumenge, la Festa de l’ Escuma, junt amb una oferta de firetes cada cop més completa.
El dijous al vespre varem recuperar amb la llonganissada màgica un sopar de la sòcia i el soci que continuarà el 2012.
Tota la Festa Major s’ha desenvolupat en un ambient lúdic i familiar en gran part atribuïble a les forces de seguretat Policia Local i Mossos d’Esquadra que treballant coordinament amb Protecció Civil i la Comissió de Festes de       l’ AVV. Balàfia ens han acompanyat de manera discreta, eficient i eficaç.
Malgrat tot, sempre aquest tipus d’activitat genera molèsties per a alguns ciutadans i fins i tot desacord en alguns continguts. Aquesta junta vol agrair la paciència i col.laboració de tots els veïns i veïnes.
Per anar acabant, agrair a totes les voluntàries i voluntaris, entitats i institucions el seu suport sense el qual ja es impossible tirar endavant.
En resum, repetim, GRÀCIES i com diu la cançó  :
“ passi-ho bé i fins l’any que ve “
 La Junta de l’ AVV Balàfia.
DonaBalàfia Associació
 La Comissió de Festes