donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 28 de maig del 2019

DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER LA SALUT DE LES DONES

Les dones continuem patin desigualtat, discriminació, violència en molts àmbits de la vida. 
La OMS, organització mundial de la Salut, diu que la classe social, el gènere i la condició migratòria són factors determinants per a la salut de les persones. Ara per ara, el fet de SER DONA, per si sol ja és un RISC PER A LA SALUT.
Les dones vivim més anys, però aquests anys de més, molts cops, no són en bones condicions. Entre les discriminacions en l'àmbit de la salut, hi trobem la manca de perspectiva de gènere, falta d'EQUITAT, en la investigació i els assajos clínics, en els diagnòstics i el tractament.  
A tall de més exemples, excesiva instrumentalització i medicalització de processos naturals per les dones, menàrquia, embaràs, part o menopausa que posen en risc la vida de les dones.
BRETXA SALARIAL
PENSIONS INFERIORS
CAL CONVENIS COL.LECTIU AMB MIRADA DE GÈNERE
Cal voluntat, no deixar-se portar per la maleïda inèrcia, la sensibilitat de tots els agents implicats s'ha de basar amb la informació i el coneixement. Incorporar mesures correctores als convenirs per eliminar la bretxa salarial, valoracions adequades dels llocs de treball, prevenció de violència, valoracions psicosocials, mirada de gènere.
Publicitat:Missatges que cosifiquen les dones, eliminar-los per tal d'eliminar aquest esteriotips i DIGNIFICAR a les dones COM A PERSONES HUMANES. 
SI LES DONES AVANCEN, 
LA SOCIETAT AVANÇA