donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 15 de maig del 2019

28 de maig DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ per la SALUT de les DONES

SABEU QUE AL MAIG HI HA UN DIA INTERNACIONAL D’ACCIÓ per la SALUT de les DONES?

I sabeu perquè hem de reivindicar i ens mobilitzar per  aquest dia? Doncs, perquè avui és necessari afrontar els reptes socials, polítics, econòmics i culturals de l’escenari mundial, i visibilitzar el seu impacte per a la salut integral de les dones.
Segons defineix l’Organització Mundial de la Salut, la OMS, s’entén  Salut, al complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malaltia. Per tant, s’ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida a la que puguin aspirar. Històricament s’ha accedit a l’avenç sanitari a través d’un model masculí,  generalitza-t’ho al femení. Però amb estudis posteriors,  l’evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones en quant a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment de les seves problemàtiques.
Les dones segueixin pagant amb la seva vida la desigualtat en salut. En la majoria de països en desenvolupament la Mortalitat materna constitueix un drama quotidià, moren mig milió de dones cada any per causes relatives a l’embaràs, part, avortament insegur i d’altres practiques condicionades pel gènere… No s’entén la sexualitat femenina com a única, l’exercici de la nostra sexualitat ha d’anar deslligada de la reproducció, independentment!! Si fem cerca d’estudis sobre disfunció sexual femenina, són escassos.  
Un altre aspecte per a reflexionar és la pressió mediàtica al que estan sotmeses les dones pel fet de ser-ho! Són la cara visible de qualsevol remei per a la salut, som utilitzades pels publicistes i lobbys empresarials per anunciar qualsevol producte. I també,  els missatges publicitaris que potencien la vivència del cos femení com un problema a corregir, arreglar i a millorar contínuament. Imposicions estètiques que res tenen a veure amb la salut.
Vivim el cos sense pressions mediàtiques!.
Poc pensaven les dones de la xarxa per la Salut que és van reunir a Costa Rica als anys 80 … reivindicant aquest dia que n’hauríem de parlar tan de temps i en continuarem parlant sinó revertim la tendència.
Bona Jornada d' Acció per la Salut de les Dones