donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 16 de maig del 2019

17 de maig, Dia Internacional contra l' LGTBIfòbia

L'Organització Mundial de la Salut, el 17 de maig de 1990, va decidir deixar de cosiderar malaltes a les persones que tenen orientacions sexuals diferents de les normatives. Des de les hores, el moviment LGTBI, NO HA DEIXAT DE LLUITAR.
Gràcies a aquestes lluites hi ha hagut molts avanços per a la comunitat LGTBI però no els suficients, perqué fins que hi hagi un solt delicte d'odi vol dir que hi falten moltes lluites i molts dies de reivindicacions.

Cal conscienciar tota la societat del fet qe tenir una opció sexual diferent de la pròpia no és un delicte, és justament això: UNA OPCIÓ MÉS!!


"Rebutgem els intents de la societat d'imposar papers sexuals i qualsevol definició de la nostra naturalesa, perquè hem renunciat a aquests papers i als mites simplistes de la societat. Volem ser el que som. Volem crear noves formes socials i noves relacions humanes basades en la fraternitat, la cooperació, l'amor i la desinhibició de la sexualitat." Des Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants fem nostres aquestes paraules escrites fa gairebé 50 anys pel Front d'Alliberament Gai. 

Tot i haver passat dècades des de llavors, la lluita pels drets de la comunitat LGTBI segueix sent imprescindible i més necessària que mai. Tenim molt present la massacre a la discoteca Pulse d'Orlando, quan 50 persones van morir i 53 van resultar ferides, així com els camps de concentració per a homosexuals a Txetxènia i tots aquells països on la persecució de la comunitat LGTBI arriba, fins i tot, a l'aplicació de la pena de mort.
Les agressions contra el nostre col·lectiu estan augmentant de forma dramàtica, també a l’Estat espanyol. Només en 2017 va haver-hi 623 agressions violentes a persones del nostre col·lectiu i només a Madrid s’han registrat 345 en 2018. Aquestes agressions són part de la dramàtica realitat d’opressió que patim les persones LGTBI, especialment els i les més joves. Més del 80% dels menors i adolescents trans pensen en treure’s la vida i més del 40% ho intenten. Aquesta barbàrie social és reflex de la cruel discriminació i opressió a les que els companys i les companyes del col·lectiu LGTBI estem sotmeses pràcticament en tots els àmbits de la nostra vida. Sabem que aquesta violència no és casual, sinó que és fruit del sistema en el qual vivim. Un sistema que, per una banda, ens condemna a les retallades i a l’explotació que pateix el conjunt de la classe treballadora i el jovent i, per altre, dóna ales a la ideologia que difon el verí del masclisme i la LGTBIfòbia.
 '