donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 5 d’abril del 2018

CONCERT DE CORAL A BALÀFIA. DIUMENGE 8 D'ABRIL

El cant coral és una de les manifestacions musicals més arrelades al poble català. Antigament, la majoria eren cançons de caire popular com les corrandes, les caramelles..., tot i que hi ha una part més culta i professional que trobem en els monestirs, les catedrals i els teatres. 
El cant coral a Catalunya rau en una tradició que té les seves arrels a la segona meitat del segle XIX, quan la cant coral va esdevenir un dels factors identitaris de la cultura catalana d’ençà de la seva creació de part de Josep Anselm Clavé i Camps. La creació el 1891 de l’Orfeó Català generà un moviment associatiu fonamental en la vida cultural del país gràcies a la creació de la Germanor dels Orfeons de Catalunya (1917). 
«La voluntat d’unificar tot el moviment amb la incorporació no només dels cors que provenen de l’antiga Germanor de Cors de Catalunya sinó també de les federacions claverianes va donar lloc a la creació del Moviment Coral Català.» L'antecedent d’aquest moviment va ser l’Aplec Catalunya Canta (1992). El primer acte del Moviment fou un homenatge al difunt Oriol Martorell i Codina.