donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 9 d’octubre del 2017

Declaració del Consell Nacional de Dones de Catalunya pels fets del 1 d'octubre de 2017


Declaració del Consell Nacional de les Dones de Catalunya sobre els fets del 
passat 1 d’octubre
Davant la gravetat del fets ocorreguts a Catalunya el diumenge 1 d’octubre en el marc de la celebració del referèndum d’autodeterminació convocat de forma pacífica i democràtica, que va tenir com a resultat més de 840 persones ferides i nombrosos desperfectes materials, el Consell Nacional de les Dones de Catalunya

DENUNCIA i CONDEMNA
• La vulneració de drets humans i de llibertats fonamentals per part dels cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol -Guàrdia Civil i Cos Nacional de la Policia-.
• L’actuació dels cossos policials de l’Estat, que van descarregar amb brutalitat i desmesurada violència sobre la població civil.
• La violència masclista que van patir algunes dones durant els fets, siguin insults, vexacions o agressions sexuals.
• L’actuació dels responsables de l’operatiu desplegat per la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de la Policia, així com de tots aquells que van exercir directament actes violents sobre la ciutadania.
• L’informe de la fiscalia que considera proporcional l’ús de la violència exercida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional assegurant que aquests van actuar en legítima defensa i sense alterar la convivència cívica.

EXIGEIX,
• La investigació, per part del Ministeri de l’Interior, dels casos d’agressions sexuals i l’adopció de les mesures corresponents.
• El rescabalament per part de l’Estat espanyol de tots els danys, tant a les persones com als equipaments i espais públics i privats, soferts com a conseqüència de la intervenció dels cossos policials.
• La dimissió i cessament dels màxims responsables polítics de l’operatiu desplegat pels cossos policials de l’Estat, Sr. Mariano Rajoy, Sr. Juan Ignacio Zoido, Sr. Enric Millo i Sr. Emilio Ablanedo i el cessament immediat del responsable directe de l’operatiu Sr. Diego Pérez de los Cobos.
• La condemna expressa per part de les instàncies europees de la política repressiva de l’Estat i de les seves forces policials en contra les dones i sobre el total de la població.
I ACORDA
Fer arribar aquesta declaració a la delegada del Govern per a la Violència Masclista, Sra. María José Ordóñez; al ministre d’Interior, Sr. Juan Ignacio Zoido Álvarez; al president de la Comissió Europea, Sr. Jean-Claude Juncker; a la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Sra. Dolors Montserrat Montserrat; a la directora del Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades, Sra. Lucía del Carmen Cerón Hernández i a la recent creada Comissió Especial d’Investigació de les Violacions dels Drets Humans.
Barcelona, 4 d’octubre de 2017