donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Les feministes en els soviets. 100 anys de la revolució russa. Recordem a Aleksandra Kol·lontai

La Revolució Russa compleix 90 anys. Quan Lenin va dir que l’Estat Obrer rus va fer més per la dona en alguns mesos que tots els països capitalistes en dècades, el que volia dir és que l’Estat Obrer no va esperar un minut per resoldre els problemes més urgents de les dones en el pla legal, liquidant les lleis més retrògrades i, en el pla concret, expropiant els mitjans de producció i començant a construir una societat més justa i humana. Una societat que, un cop construïda, acabaria amb el regne de les necessitats per, amb això, acabar amb el regne de les opressions. Malauradament això, no ha estat així.
Aleksandra Kol·lontai, com a feminista, defensava l'amor lliure, però no els encontres esporàdics d'homes i dones, sinó les unions lliures entre ambdós membres de la parella. Deia que la societat ha de criar els fills de la revolució, però al mateix temps no s'ha d'impedir que els que vulguin puguin fer de pares dels seus fills. Titllada de contrarevolucionària per les seves relacions amb el també bolxevic i cosac Pavlò Dibenko, fou condemnada a casar-s'hi per un tribunal popular presidit pel mateix Lenin.