donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 20 de març del 2016

La sociòloga Marina Subirats ha rebut el IV Premi ASPÀSIA 2016 en defensa de l’equitat de gènere

La sociòloga Marina Subirats ha rebut el Premi ASPÀSIA 2016 en defensa de l’equitat de gènere pel seu compromís amb els drets de les dones des de la política, la recerca i l’acció social.
                                                PREMI ASPÀSIA 2016El guardó, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social i l’Observatori del Tercer Sector, es lliurà dimecres 16 de març a Barcelona en el marc de la jornada ‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’. Marina Subirats és referent en l’equitat de gènere des de l’àmbit de l’ educació i ha ocupat càrrecs de responsabilitat a l’Institut de la Dona, la Regidoria d’ Educació de Barcelona i el Consell Escolar de l’ Estat. 
La quarta edició del Premi ASPÀSIA en defensa de l’equitat de gènere, concedit per la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) i l’Observatori del Tercer Sector, reconeix aquest 2016 la trajectòria de Marina Subirats i Martori (Barcelona, 1943), catedràtica emèrita de sociologia a la UAB, especialitzada en educació i dones. El lliurament va tenir lloc dimecres 16 de març a les 19.15 hores a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere més Baix 7), en el marc de la 4a Jornada DDiPAS: ‘Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces’. L’acte va incloure una conferència d’Elisa Stinus, doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social, sobre ‘Conciliar: il·lusió o realitat? Polítiques a Catalunya i Noruega’; la presentació dels primers resultats d’un estudi sobre la gestió del temps a les entitats socials elaborat per la xarxa DDiPAS; i una taula d’experiències amb la participació de la Fundació Surt, la Fundació Joia i Suara Cooperativa.
L’elecció de Marina Subirats com a guanyadora del Premi ASPÀSIA reconeix una llarga trajectòria personal i professional en què destaca la introducció de la perspectiva feminista a les ciències socials, el seu discurs sobre coeducació i el seu compromís amb el feminisme de base. Des del coneixement acadèmic, Marina Subirats ha generat lligams amb la pràctica educativa i l’acció social i ha treballat també per l’equitat de gènere des de càrrecs de responsabilitat pública: directora de l’Institut de la Dona d’àmbit estatal (1993-1996), regidora d’Educació a l’Ajuntament de Barcelona (1999-2006) i membre del Consell Escolar de l’Estat (2005-2012).
El jurat del Premi ASPÀSIA 2016 –format per Teresa Crespo (presidenta d’ECAS), Núria Carrera (degana del Col·legi de Treball Social), Fatima Ahmed (guanyadora del Premi ASPÀSIA 2015), Francesc Mateu (director d’Oxfam-Intermón de Catalunya), Laia Serra (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) i representants de la xarxa DDiPAS i l’Observatori del Tercer Sector— Va acordar recordar durant el lliurament del guardó a Victorie Ingabire, activista ruandesa actualment empresonada per la seva defensa dels drets democràtics i els drets de les dones a Ruanda.