donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 25 de març del 2016

ACABA EL PERIODE DE SESSIONS CSW60: per un planeta 50:50. DIFERENTS PROPOSTES

 El tema per a les Jornades Mundials de la Dona del 2016  és Per un Planeta 50-50 en 2030: 
 "Donem el pas per a la igualtat de gènere"
CLOENDA DE LES SESSIONS REALITZADES A LA SEU DE LES
NACIONS UNIDES PEL PROGRÉS DE LA HUMANITAT
“Step It Up for Gender Equality”.
Reflexions sobre el que significa un planeta igualitari des del punt de vista del gènere i com aconseguir d'aquí a l'any 2030, unint els esforços de les Nacions Unides, els governs, la societat civil i el sector privat. En el segon debat, titulat "The Push for Parity" 
L'impuls a favor de la paritat
les i els participants valoraran el progrés aconseguit per assolir la igualtat de gènere 
en el sistema de les Nacions Unides, examinaran els reptes pendents  i revelaran com integrar les  perspectives de gènere

“Step It Up for Gender Equality”.
“Step It Up for Gender Equality”.
Reproduïm aquí  part de la declaració del Primer Ministre del Canadà i 
el seu compromís per la Igualtat    
És un feminista autoproclamat, va obtenir reconeixement mundial per la seva resposta directa a una pregunta sobre per què l'any passat va nomenar un Gabinet amb la mateixa proporció d'homes i dones: "Perquè estem a l'any 2015". En l'esdeveniment del més alt nivell, el primer ministre va explicar que per poder nomenar un gabinet d'aquestes característiques, el seu equip va buscar deliberadament a dones perquè es presentessin com a candidates. També va destacar els esforços permanents que realitza per mantenir a les dones en papers de lideratge i per fomentar un millor equilibri entre el treball i la vida al lloc de treball.
http://mujeresdepazrd.com/noticias/actualidad/11933-debemos-desafiar-a-las-personas-para-que-hagan-mas-afirma-el-primer-ministro-canadiense-en-un-evento-de-onu-mujeres.html 
"Hem  de desafiar a las persones per a que facin més”,
 afirme el Primer Ministre canadenc en l' event d' ONU DONES
"A qualsevol líder mundial que em digui: 'M'encantaria. Però no puc fer-ho amb les coses com estan actualment '... li contesto:' Bé, què està fent per canviar aquest estat de coses i posar en escena a aquestes dones extraordinàries que no poden ser líders quan les necessitem? ' ", Ha afegit el primer ministre Trudeau. "El món necessita prendre aquest camí, i és el camí a què -treballant junts- el portarem".

A ONU Dones insistim que la lluita a favor de la igualtat de gènere no és només per a les dones: és una lluita per a tothom, i per aquelles persones que tenen autoritat i poder, especialment; elles han de liderar des de la primera línia ", va afirmar la Sra. Mlambo-Ngcuka. "El primer ministre tenia autoritat per nomenar un gabinet amb igualtat de dones i homes. Els líders han d'usar l'autoritat amb què compten ".Durant el diàleg senzill i sincer, va dir que el Canadà encara ha de fer més per reduir la desigualtat salarial i enfrontar la violència contra les dones, especialment les dones indígenes. La directora executiva d'ONU Dones va destacar la importància de la legislació nacional per posar fi a la discriminació, d'assolir els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible per a l'any 2030, i del lideratge fort "per canviar el panorama dràsticament".
Un altra proposta és la que és va donar a la seu de les Nacions Unides a Nova York, durant un concorregut esdeveniment paral·lel al 60è període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, CSW60,  ONU Dones ha presentat una innovadora aliança amb importants entitats de mitjans per concitar l'atenció i accions concretes amb vista a l'Agenda 2030, el Pacte de mitjans  de comunicació :Donem el Pas per la Igualtat de Gènere aplega una àmplia coalició de mitjans de comunicació de cada regió i països pertanyents a la premsa escrita, radial i electrònica per garantir el major abast i iniciatives sòlides en favor dels drets de les dones i la igualtat de gènere.
 https://www.flickr.com//photos/unwomen/sets/72157663471020143/show/
 Representants del CNDC
 participen al fòrum de Nacions Unides per a l'avenç de l'equitat de gènere

  • El Consell Nacional de les Dones de Catalunya ha organitzat per primer cop un acte en el marc del Fòrum de les ONG de la CSW60
  • L’objectiu és visibilitzar les accions en favor de les dones a Catalunya a nivell internacional
 Una delegació de representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) han assistit a la reunió de la 60a sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW60) de l’ONU. Aquest és el fòrum més important per avançar en l’equitat de gènere a nivell internacional i ha comptat amb la participació de la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) i presidenta del CNDC, Teresa M. Pitarch, i la cap de l’àrea d’Incidència i Educació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), Helena Vicente.
http://dones.gencat.cat/ca/institut/cndc/