donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 17 de març del 2016

Nova York 2016: en el punt de mira CSW60

Com cada any, al voltant del 8 de març, dia de la dona, les Nacions Unides convoquen i realitzen, en la seva seu de Nova York, dues setmanes d’actes, reunions i sessions, en les quals s’estudia i radiografia la situació de les condicions i possibilitats de vida de les dones arreu del món. I es debaten i decideixen propostes d’accions i mesures encaminades al millorament del seu estatus que no és l'ideal ni molt menys.

Enguany se celebra la 60a. edició d’aquest esdeveniment, la CSW60 i s’ha envoltat d’activitats extraordinàries degut a aquest motiu. Veu de essència dels 21 anys de la Conferència Mundial de Beijing 1995 i compta amb una molt nombrosa assistència de dones, i també homes, dels més diversos països.
Com ja és habitual en els períodes de sessions, les persones assistents són de tan variada procedència, contrades i societats, trobar el denominador comú per un nivell de treball, diàleg i consens és difícil i complicat. Però el que és realment important és poder comprovar que totes les dones, des del seu respectiu punt de partida i entorn, segueixen una trajectòria ascendent en la seva millora de qualitat de vida i benestar.
Sense caure en cofoisme, una vegada més hem pogut constatar que el rol de la dona en la societat catalana és dels més ben valorats i respectats. El nivell formatiu, educatiu i universitari, l’atenció a la salut i assistència mèdica i el tracte familiar respectuós i igualitari, són uns dels valors que ens honoren. Parlem en general, però no podem obviar que encara queda molt per treballar. La pobresa a Catalunya te nom de dona, la marginació, la triple jornada, l'accés a la cultura, aspectes molt grisos de la crisi que patim i colpeix amb força a moltes dones de casa nostra.
Ban Ki-moon, Secretari General de les Nacions Unides en el seu discurs d' apertura de la sessió va "apressurar" als països que encara no tenen cap dona al seu parlament a revertir aquesta situació per arribar al 2030 on dones  i dones comparteixin un desenvolupament sostenible mundial.  L'apoderament de la dona i el seu vincle amb el desenvolupament sostenible serà el tema prioritari del 60è període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW60). En aquesta reunió anual d'alt nivell, que té lloc a la seu de les Nacions Unides, a Nova York, del 14 al 24 de març de 2016, líders mundials, ONGs, el sector privat i activistes es congregen per debatre la millor manera de garantir que les dones i les nenes estiguin en la primera línia dels seus plans per tal d'implementar el nou full de ruta del desenvolupament mundial. ES COMPROMETEN a demanar, a totes les parts involucrades en la consecució de la igualtat de gènere, a que intensifiquin els seus esforços.
Els països s´'han de COMPROMETRE a "usar" totes les oportunitats i processos del 2016, i més tard, per accelerar el compliment de la Declaració  de Beijing i la seva Plataforma d’Acció a fi de concretar resultats en tots els seus cicles i arribar a la complerta realització de la igualtat i empoderament de les dones el 2030. 
Phumzile Mlambo-Ngcuka is Executive Director of UN Women - 
amb uns quans convidats
http://www.unwomen.org/en/about-us/directorate/executive-director#sthash.RuXUB2Gg.dpuf
Women’s empowerment and its link to sustainable development - See more at: http://www.unwomen.org/en/csw/csw60-2016#sthash.0I2seG3T.dpuf

gràcies a la Flora Sanabra per la seva crònica
- Veure més a: http://www.unwomen.org/es#sthash.TELHXMj2.dpuf