donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 27 de març del 2016

ESTRENEM HORARI D'ESTIU I PARLEM DELS DETERMINANTS DE LA SALUT I L'EQUITAT


http://salutpublica.gencat.cat/ca/promocio_salut/determinants_de_salut/

L’aire, l’aigua, l’alimentació, la sanitat, l’educació, el medi ambient, l’habitatge, la feina, drets irrenunciables, determinen la nostre salut i estan essent privatitzats. Si no s’atura, esdevindrem esclaus. Determinants de la salut, el Negoci de la Vida, es basa en una anàlisi exhaustiva de la situació de la salut pública: els determinants socials de la salut, les circumstàncies en què les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen; les desigualtats en salut, les diferències en salut que són innecessàries i evitables a més de ser injustes, la negació del dret a la salut per convertir-lo en un negoci en favor de les grans corporacions industrials i financeres a través de les privatitzacions i la corrupció; i de l’exclusió que es causa a les dones, les classes socials més desfavorides i els immigrats. 

‘Determinants de la Salut’  
és el quart documental del projecte ‘La Salut el Negoci de la Vida’ realitzat per l’associació Solidaritat i Comunicació, SICOM associats a How Audiovisual i Multimèdia.
http://www.instituteofhealthequity.org/Content/FileManager/pdf/key-messages-fshl.pdf
Molts dels problemes de salut més rellevants estan subjectes a la influència d’aquests determinants i de les condicions de vida de les persones. S’estima que un 80% dels determinants de la salut són fora del sistema sanitari.
Aconseguir l’equitat en salut significa que les persones puguin desenvolupar el seu potencial de salut independentment del seu estatus social o altres circumstàncies determinades per factors socials. L’equitat en salut implica que els recursos s’assignen segons la necessitat.