donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 8 de juny del 2013

Diumenge 16 de juny : Caminem per la PREVENCIÓ de la LEUCÈMIA

Sortim el dia 16 de juny a les 9.00 hores
 des de la Glorieta Font i Quer de la Mitjana de Lleida.
 A la sortida et donarem aigua, fruita, una gorra i un mos per anar fent boca. 
En acabar sortejarem un quadre cedit per Toni Uceda

S'ha demostrat que l'activitat física ajuda a mantenir un pes corporal sa, a mantenir ossos, músculs i articulacions sans, a promoure el benestar psicològic i a reduir el risc de determinades malalties, incloent alguns tipus de càncer. Estudis realitzats pel NIH (Nacional Institute of Cancer EEUU) indica que l'activitat física en temps lliure allarga la vida tant com 4,5 anys. L'activitat física en temps lliure està associada amb una expectativa de vida més llarga, fins i tot en un grau d'activitat relativament baix i independentment del pes corporal, d'acord amb un estudi dut a terme per un equip d'investigadors de l'Institut Nacional del Càncer (NCI ), el qual forma part dels Instituts Nacionals de la Salut, (NIH). L'estudi, el qual va trobar que les persones que van realitzar activitat física en temps lliure van guanyar en la seva expectativa de vida tant com 4,5 anys, es va publicar el 6 de novembre de 2012, a la revista PLoS Medicine.
A fi de determinar el nombre d'anys de vida guanyats per l'activitat física durant temps lliure en l'edat adulta, el qual es tradueix directament en un augment de l'expectativa de vida, els investigadors van examinar les dades de més de 650 000 persones adultes. Aquestes persones, majoritàriament de 40 anys d'edat i més, van participar en un dels sis estudis demogràfics que van ser designats per avaluar diversos aspectes del risc de càncer.

Es recomana que els adults de 18 a 64 anys d'edat facin activitat física aeròbica regular durant 2,5 hores a intensitat moderada, o 1 hora i 15 minuts a intensitat vigorosa, cada setmana. Les activitats moderades són aquelles en les quals una persona pot parlar però no pot cantar. Les activitats vigoroses són aquelles en les quals una persona pot dir només unes poques paraules sense haver d'aturar per respirar.