donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 2 de gener del 2013

"Ens mantindrem fidels"

Aquest any que ara s'enceta és celebrarà el centenari del naixement de Salvador Espriu. De vegades les efemèrides tenen aquestes coses: que són encertades. El paralelisme de la vida de moltes dones i d'Espriu que  va patir mil i una malvestats: la mort prematura del germà gran, una malaltia infantil que se li va fer crònica, el terrabastall de la guerra civil, un ofici indesitjat que va haver d'exercir durant dues dècades, el sotrac de la mort de la mare...és del tot evident.  A repèl i a contrapèl, l'escriptor va construir una obra literària que donava constància de tots els tràngols patits i que fins i tot deixava entreveure escletxes per a l'esperança. Encara més a mesura que els anys anaven passant. Aquests temps són del tot espriuans, doncs, fins i tot per poder constatar que són tan dramàtics. Prosa, poesia i teatre tanquen un cercle virtuós a l'entorn del món clàssic i del present angoixós. I tot això ara es fa necessari. Llegim Espriu. Ni que sigui per tenir una altra mirada més cívica i etica de la nostra vida. Extraiem aquest fragment dels seus versos  que ens identifica.



"Ens mantindrem fidels"

  • En la Recuperació de la memòria històrica pel que fa a la feina feta per les dones i la seva visibilització.
  • En la Gestió d’iniciatives i propostes adreçades a incorporar la perspectiva de gènere i promoure la igualtat real entre dones i homes, coordinant les actuacions realitzades en matèria de gènere.
  • En la “Promoció de la Salut” en perspectiva de gènere, accions positives, Promocionar activitats de  Prevenció, Exercici Físic, Alimentació Equilibrada, prevenció d’hàbits tòxics, etc. , sense ànim de lucre
  • En Organitzar activitats per Promocionar estil de vida Actiu i Saludable per les dones, principalment des d’un punt de vista d’ Exercici Físic i Esport, sense ànim de lucre.
  • En Aconseguir el progrés femení en la nostra societat.
  "La força de la complicitat"
dones i homes junts