donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 7 de gener del 2013

Adéu a Moisès Broggi.

Memòries d'un cirurgià (1908-2012)

Moisès Broggi (Barcelona, 1908) es va fer cirurgià al costat dels germans Trias i Pujol i amb ells va col·laborar en l'esforç de renovació de la Universitat Autònoma de Barcelona dels anys trenta. Va participar activament en la Guerra Civil com a cap d'un dels tres equips quirúrgics de les Brigades Internacionals, experiència que considera summament enriquidora. Durant aquest període va implantar un dels tres avenços mèdics ideats durant la guerra, els quiròfans mòbils. Després de la guerra va ser cessat de tot càrrec oficial, cosa que no va impedir que es convertís en un dels cirurgians més prestigiosos del país, i que exercís la professió fins als vuitanta anys, havent introduït al nostre país avenços de la cirurgia moderna i contribuint sota el seu mestratge a la formació d'excel·lents cirurgians. Ocupà una plaça a l'Hospital de Vallcarca  de Barcelona, per esdevenir posteriorment cirurjà de l' Hospital Clínic de Barcelona. Treballant-t'hi hi fundà el servei d'urgències, que representà el primer servei d'urgències de vint-i-quatre hores de tot l' Estat Espanyol.
Interessat sempre per la cultura i l'humanisme,  compromès amb l’avantguarda i també amb els drets socials i la llibertat de  Catalunya   ha estat president de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Barcelona  i membre fundador de la Societat Internacional de Metges contra la Guerra Nuclear. En 2001 publicà les seves Memòries que han tingut una àmplia difusió, ha contribuit amb els seus records prodigiosos a la Memòria de la Professió. 
 El doctor Moisès Broggi ha estat acomiadat per la societat civil, política i cultural catalana aquest dimecres passat al tanatori de les Corts. Al funeral hi han assistit nombroses personalitats del món polític, cultural i companys de professió de Broggi.