donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dimecres, 25 d’abril de 2012

Inauguració Setmana Intercultural "Essències del Marroc"

Comptant amb la presència de la Regidora de Participació, na Dolors Arderiu, vam realitzar ahir a la tarda l'obertura de la Setmana Intercultural "Essències del Marroc" que ha constat de tres parts. En primer lloc s'ha procedit a la presentació de la Programació de la dita Setmana preparada conjuntament entre          l' Associació de Veïns i Veïnes de Balàfia i l' Associació Cultural ATLAS en la que hi haurà des de temes de societat (xerrades i debats, informació turística), cultura (mostra pictòrica, música, artesania), gastronomia, maquillatge, etc.
Tot seguit s'ha procedit a la inauguració de la mostra pictòrica "COLORS DEL MARROC" de l'artista plàstica Dúnia Carulla, que ens ha mostrat i explicat que és duta a terme amb materials nobles i sencills, utilitzant fusta i picments típics d'aquesta zona del Maghreb. 
Posteriorment s'ha obert la mostra d'artesania típica d'aquest país veí nostre de l'altre costat de l'estret amb el que ens uneix tants trets històrics i humans, explicació duta a terme per en Francesc Caballero, responsable de l'àrea de Cultura.
I com a cloenda d'aquest acte d'inauguració i desprès de les paraules de rigor del president de l'Ass.Vv. en Antoni Baró, del de l'Ass. Cult. Atlas, en Omar Sharah i de la Regidora na Dolors Arderiu s'ha procedit a un petit tast de té a la menta i de fruits, pastes i confitures típiques del país homenatjat.  
S'ha comptat també amb la presència del president de la Coordinadora de Jubilats, en Josep Pueyo, de la Responsable de la Vocalia de la Dona, na Isa Sàez, de la Presidenta de DonaBalàfia Associació, Jos Farreny i de nombròs públic assistent a més dels associats d'una i altra Entitat coorganitzadores de la Setmana.
PROGRAMA


Durant aquesta setmana podeu visitar l’exposició 
                                               COLORS DEL MARROC de Dúnia Carulla.


Dijous , 26 d’abril de les 17 a les 20 h.
  • Taller de cuina marroquina. A càrrec de dones marroquines .

Divendres,  27 d’abril a les 18:30 h.
  • Xerrada sobre la dona marroquina a Catalunya a càrrec de la Sra. Latifa  Hassani.
  • Degustació de productes típics marroquins.

Dissabte,  28 d’abril a les 19:30 h.
  • Grup de música bereber.
  • Grup de música  tradicional.

Dilluns, 30 d’abril a les 18:30h.
  • Taula rodona i debat  amb el títol: present i futur del col·lectiu marroquí a Catalunya. A càrrec del Sr. José Maria Gil, Periodista  i perit judicial.
  • Cloenda.

*Durant tota la setmana hi haurà un estand informatiu del turisme rural a l’Atles i al Desert.