donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 14 de març del 2012

El Parlament Europeu, compromès amb la igualtat de gènere

El Parlament Europeu commemora enguany el Dia Internacional de la Dona sota el lema "La mateixa feina, el mateix sou". En aquest context, l'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzen i us conviden a visualitzar la pel·lícula 'Made in Dagenham', on s'explica la història de com, el 1968, un grup de dones treballadores de la planta Ford Dagenham va organitzar una vaga reivindicant la igualtat de salaris amb els homes.
La comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere va aprovar aquest dimarts, 28 de febrer, un informe sobre la igualtat entre dones i homes a la Unió Europea al 2011, de la qual és ponent l'eurodiputada neerlandesa Sophia in'T Veld (ALDE). L'informe subratlla que, de mitjana, les dones guanyen "un 17,5% menys que els homes" i que, tot i representar el 60% dels titulats universitaris, les dones "segueixen infrarrepresentades en posicions decisòries de l'economia". És per aquest motiu que els membres de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere reclamen a la Comissió Europea que presenti enguany propostes legislatives introduint "quotes amb l'objectiu d'augmentar la representació femenina als òrgans de gestió de les empreses al 30% per al 2015 i al 40% per al 2020". La comissió parlamentària també va aprovar un informe sobre la representació de les dones als processos de presa de decisió polítiques, del qual és ponent l'eurodiputada finlandesa Sirpa Pietikäinen (PPE), on es demana als Estats membres que proposin "una dona i un home com a candidats per als càrrecs de comissari europeu" i que recolzin la paritat al Col·legi de Comissaris. Ambdós informes seran debatuts i votats a la sessió plenària que se celebrarà del 12 al 15 de març a Estrasburg.

Al mes de maig el Parlament Europeu també votarà un informe amb recomanacions destinades a la Comissió sobre l'aplicació del principi d'igualtat en la retribució entre treballadors i treballadores per una mateixa feina o una feina de mateix valor, del qual és ponent l'eurodiputada eslovaca Edit Bauer (PPE). L'informe denuncia que la diferència de retribució "entre homes i dones oscil·la entre el 3,2% i el 30,9% als Estats membres" i que una dona "hauria hagut de treballar de mitjana fins el 2 de març de 2012 per guanyar la mitjana del guanyat per un home durant l'any fins al 31 de desembre de 2011". El text també demana a les organitzacions sindicals i patronals que, "amb l'objectiu de reduir les diferències de retribució entre homes i dones, elaborin conjuntament instruments objectius d'avaluació de la feina".