donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 15 de març del 2012

6a Conferència Mundial sobre la Dona i l'Esport, Hèlsinki, Finlàndia, juny 12-15, 2014

La Conferència Mundial IWG sobre Dona i Esport que es celebra cada quatre anys,  es va celebrar a Brighton el 1994, per primera vegada i la propera conferència mundial se celebrarà a Hèlsinki, Finlàndia el 2014, si voleu més informació sobre la Conferència Mundial IWG que per última vegada va ser a Sydney l'any 2010.
La Federació Finlandesa d'Esports se li ha assignat presidir el Grup de Treball Internacional sobre Dona i Esport 2010-2014 i organitzar la Conferència Mundial IWG sobre Dona i Esport a Hèlsinki el 2014.La conferència es durà a terme del 12 fins 15 jun 2014. La seu de la conferència és el Finlàndia Hall, situat al centre de Hèlsinki.Dissenyat pel mundialment conegut arquitecte Alvar Aalto. Finlàndia Hall està situat al centre de Hèlsinki, a Hesperia Parc.Història de les Dones i l'Esport a Finlàndia i  Igualtat de gènere.La igualtat entre dones i homes és una part crucial del model de l'estat de benestar finlandès. La gran tasca realitzada en aquest país en polítiques d'igualtat, compartir usos dels temps, cura i atenció a les persones i la oferta de serveis socials i sanitaris dels municipis ha permès a les dones poder accedir a quotes molt altes de responsabilitat en treballs remunerats,el suport a l'evolució de les relacions de gènere més iguals ha estat fonamental. Avui les dones finlandeses estan participant activament en totes les esferes de la societat. 
Tarja Halonen, presidenta de la República de Finlàndia és la patrocinadora de la 6a Conferència Mundial IWG  en 2014. La Federació Finlandesa d'Esports està molt agraïda per l'ampli suport rebut tant a nivell nacional i internacional per al projecte ja està en la fase d'aplicació. El Govern de Finlàndia, el President del Parlament de Finlàndia (2007-2011) Sauli Niinistö i ministre de Cultura i Esports (2007-2011) Stefan Wallin recolzat l'obtenció de la conferència i de la presidència de Finlàndia. La Federació Finlandesa d'Esports  organitzarà la conferència en col · laboració amb el Ministeri d'Educació i Cultura en la ciutat de Hèlsinki. La ciutat de Vantaa i la ciutat de Espoo, també estan implicades en la cooperació.El 1906 Finlàndia es va convertir en el primer país on les dones puguin exercir plenament els seus drets de vot i tenir dret a presentar-se a càrrecs electius. En l'actualitat el 41,5 per cent dels membres del Parlament són dones. No obstant això, la primera dona president va ser elegit a Finlàndia el 2000.La primera Llei d'Igualtat entre Dones i Homes va entrar en vigor el 1987. tres objectius principals:
    * la prevenció de descrimination sexe
    * la promoció de la igualtat entre dones i homes
    
la millora de la condició de la dona, sobre tot a la vida laboral.
La Llei estableix l'obligació de promoure la igualtat de propòsit i de manera sistemàtica a totes les autoritats, els empresaris, en l'educació i la investigació. El 2005, una nova Llei d'Igualtat entre Dones i Homes va entrar en vigor. La nova llei es basa en l'antiga legislació augmentada per la legislació de la UE i les directives.