donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 16 de juliol del 2023

OPINIÓ UA1 RÀDIO JULIOL: Plantem cara al patriarcat més ranci i capitalista

 

Les companyes de València exposen i nosaltres subscrivim, que amb els canvis polítics que han esdevingut en les darreres eleccions, posen en risc els drets de les dones, que són DDHH, ho mostren ben clarament les declaracions de les formacions polítiques que han format el govern de les diferents comunitats autònomes. Negacionistes de la violència de gènere i masclista, de la violència exercida contra les dones, representats polítics que ja han parlat de derogació de lleis que ens reconeixen drets i protecció, governaran les nostres vides. Avui per avui vivim en una societat masclista en molts àmbits, ho demostren les dades. Les dones patim múltiples discriminacions, però en els darrers anys les reivindicacions feministes han anat impregnant les polítiques públiques per tal de capgirar esta situació i aconseguir una societat més igualitària i més justa. Trencar amb aquesta dinàmica suposarà una involució amb conseqüències difícils de mesurar per a les dones i per a tota la societat, la ONU diu que quan hi ha progrés per les dones, hi ha progres per a tota la societat, per això impulsa polítiques que posen en valor la vida de les dones i cada any cap al març fa balanç de les millores, malauradament, encara queda molt camí per recórrer.

Amb l’altaveu que ens dona Ua1 ràdio, davant les eleccions estatals el pròxim 23J i des del moviment veïnal juntament amb les feministes demanem la mobilització i el vot, sobretot de les dones a opcions polítiques compromeses amb els nostres drets i llibertats. Reclamem valentia a la societat, als partits, a les entitats ... perquè planten cara al patriarcat més ranci i capitalista, perquè hem de posar en evidència postulats roïns i antics, perquè es pot capitalitzar el descontentament sense votar al feixisme. Demanem a tots els partits que incorporin en els seus programes electorals les nostres justes demandes:

1.- Reconeixement de la violència de gènere i masclista i de la necessitat de protecció de les dones, els seues filles i fills víctimes d’aquesta violència. Protecció i atenció de les víctimes d’agressions sexuals.

2.- Ni un pas enrere en els drets sexuals de les dones, el dret a l’avortament legal ha d’estar garantit i ha de ser segur, gratuït i en la sanitat pública. No volem posar les nostres vides en risc. Volem decidir sobre els nostres cossos. Ni us pas enrere a la salut sexual i reproductiva en totes les etapes de la vida.

3.- Sí a l’educació sexual. Volem que la coeducació siga una realitat i una educació afectiva sexual sense estereotips de gènere en tots els centres d'ensenyament on s’ensenyi a conviure amb i des del respecte. Volem viure en igualtat.

4.- Volem que es continuï treballant per a garantir a les dones una vida digna, amb ocupacions de qualitat, sense bretxes de gènere, amb pensions justes i igualtat d’oportunitats.

5.- Per assegurar la continuïtat de la vida cal abordar la transició ecològica a què ens obliga l’emergència climàtica des d’una perspectiva ecofeminista.

6.- Els drets de les persones LGBTIQ+ són Drets Humans i tota la població està obligada a respectar. Gràcies!

Jos Farreny Justribó, AV Balàfia