donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 12 de març del 2023

BITLLES CATALANES A BALÀFIA. VENIU A GAUDIR !! 1a TIRADA DE BITLLES DE LES DONES DE BALÀFIA DIA 19/03/23

 

Les bitlles catalanes son una modalitat de bitlles d'arrel tradicional que s'han practicat al territori català de manera ininterrompuda des de fa generacions.

Existeixen dues modalitats bàsiques: bitlles de sis i bitlles de nou.

Les bitlles de sis són un esport tradicional català consistent en llançar uns "bitllots" (bitlles petites) contra sis bitlles situades a una determinada distància amb la finalitat de tombar-ne 5. Al 2020, existien a Catalunya 5 associacions de clubs on hi ha més de 200 clubs, amb fins a 2.000 practicants. La Coordinadora Intercomarcal de Birles/ Bitlles, l'Associació de Bitlles de Lleida, l'Associació de Bitlles pel Lleure i la Federació Catalana de Bitlles i Bowling agrupen la pràctica totalitat de clubs i jugadores/jugadors. A les bitlles de 6 s'hi juga també en d'altres indrets com ara Castella, Aragó, Astúries o Occitània.

Les bitlles de nou són pròpies del Pirineu, essent les dues modalitats les araneses i les pallareses. A ambdues modalitats es juga amb nou bitlles o quilles i s'hi llança una bola anomenada truc o taco.