donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 23 d’octubre del 2018

Consell Nacional de les Dones de Catalunya "àgora" del feminisme

La consellera Artadi anuncia mesures del Govern perquè el Consell Nacional de les Dones de Catalunya esdevingui una veritable "àgora" del feminisme
  • Artadi ha presidit a la Seu Vella de Lleida el plenari del Consell on ha avançat la creació d’un grup de treball per “empoderar les dones” 
  • als mitjans de comunicació
La consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Elsa Artadi, va anunciar a la Seu Vella Lleida que el Govern està preparant mesures per reformular el Consell nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), a les portes de la celebració l’any vinent del seu 30è aniversari. Artadi va presidir el Plenari del Consell, on va aprofitar per anunciar que l’Executiu modificarà el decret que regula aquest òrgan perquè esdevingui una veritable “àgora” del feminisme i “s’hi vehiculin les polítiques. Entenem que això és la veritable col·laboració publico-privada entre les entitats, les empreses, les persones que hi treballen cada dia i l’administració”.
El Consell Nacional de les Dones de Catalunya 
El Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) és l'òrgan de participació i consulta de l'Institut Català de les Dones (ICD) que integra representants de 393 entitats que treballen en programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona, així com les diferents entitats de dones del territori català, per a les qüestions vinculades al Pla del Govern en matèria de polítiques de dones en els àmbits polític, social, cultural, econòmic i educatiu.
 Va ser creat juntament amb l’Institut Català de les Dones amb la Llei 11/1989, de 10 de juliol i actualment està regit pel Decret 65/2014, de 13 de maig, del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.
 Les seves funcions són:
a) Promoure la participació i l'associacionisme de les dones i incentivar el treball en xarxa.
b) Ser consultat amb relació als objectius del Pla del Govern en matèria de polítiques de dones, valorar-ne el grau d'implementació i participar en l'avaluació de les seves intervencions.
c) Fer noves propostes a l’ICD sobre qüestions que afecten els col·lectius femenins i la igualtat efectiva de dones i homes.
d) Proposar la realització d'activitats, jornades i campanyes que facin visibles les aportacions de les dones a la societat i promoguin canvis per tal de reconèixer l'especificitat de la participació femenina en els àmbits polític, social, cultural, econòmic i educatiu, i que tinguin per objectiu aconseguir, des de la perspectiva de les dones, avenços socials en qualsevol sentit.
e) Proposar els procediments adequats per participar activament en fòrums i debats que tinguin com a objectiu polítiques de dones o d'interès especial per a les dones.
f) Vetllar per incrementar la participació de les dones en els òrgans de govern i processos de presa de decisió, tant en l'àmbit públic com en el privat.
g) Emetre informes sobre temes d’interès per a les dones en els àmbits polític, social, cultural, econòmic o educatiu i que contribueixen a la sensibilització social dels drets de les dones, per iniciativa pròpia del Consell o a instància de l’ICD o d’altres organismes.
 Els grups de treball actuals i les seves coordinadores són:
·       Dones amb Discapacitats
·       Dones Grans
·       Dones, Empresa i Economia
·       Dones Migrades i Refugiades
·       ODS i Agenda 2030
·       Participació Internacional
·       Salut
·       Violències masclistes
 El CNDC, des de l’any 1999, té reconegut l’estatus consultiu en el Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides (ECOSOC). Des de llavors, està representat en les sessions anuals de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) participant activament amb declaracions escrites, intervencions orals i actes paral·lels emmarcats en el fòrum que organitza el Comitè d’ONG sobre la Condició de la Dona/NY.
 Enguany, la delegació de representants del CNDC, encapçalada per presidenta del CNDC, Núria Balada, va presentar a l’ONU les estratègies que s’han incorporat a Catalunya a través del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb una mirada de gènere en totes les polítiques públiques.