donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 22 d’octubre del 2018

A ALPICAT VISITEU l'exposició “Identitat esculpida”, de l’artista Mar Hdez Plana. Sobre la superació del càncer de mama i l'esport.

Exposició “Identitat esculpida”


de l’artista Mar Hdez Plana, que es pot veure a Alpicat fins el 31 d'octubre

“Identitat esculpida”
Es tracta d’un projecte conjunt amb el fotògraf Jordi Serra i sota la direcció artística d’Helena Pielias, llicenciada en Belles Arts en l’especialitat d’imatge, que va néixer fa més d’un any, en un moment en què l’escultora castellarenca es trobava en ple procés de reconstrucció plàstica després d’haver afrontat un càncer de mama. 
Així, tal com explica la pròpia Mar Hernández, el projecte va sorgir de la necessitat d’expressió artística arran d’un procés personal de malaltia, “un procés que indubtablement comporta una transformació, no només física sinó en tots els aspectes i facetes personals”. “Identitat esculpida” és, doncs, un recull d’imatges que tracta simbòlicament aquest procés, “no des d’un punt de vista dramàtic o fotoperiodístic sinó abordant de forma estètica tot el que hi ha darrere el càncer de mama, fent èmfasi en el fet que el cos d’una dona pot tornar a ser atractiu, que hi pot haver bellesa malgrat les cicatrius”.
Tres eixos bàsics
La mostra, que es podrà veure fins al 31d'octubre, inclou una quinzena de fotografies que s’han estructurat en tres blocs: un dedicat a la malaltia, on es mostren imatges del seu cos pintat amb pintura acrílica, un altre dedicat a la bicicleta, com un recurs que l’ha ajudat a canviar i millorar, i un tercer dedicat a la feminitat, l’erotisme i la sexualitat, que fa referència a la recuperació com a dona. Per tant, l’exposició es divideix en tres eixos bàsics: salut, esport i dona.
Les imatges de l’exposició aniran acompanyades de textos escrits per la mateixa Mar Hernández (amb l’excepció d’un elaborat per la Dra. Mati Segura, psicòloga i sexòloga) i d’un catàleg on també apareixeran altres fotografies que han quedat fora de la mostra.  
El projecte “Identitat esculpida” compta amb el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, l’Institut Català de les Dones i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. L’acte d’inauguració va comptar amb una xerrada de la pròpia escultora.