donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 20 de desembre del 2017

ENCARA HI HA MOLT PER DESCOBRIR I LES DONES HAN DE DIR LA SEVA!

L'any 1893 la Dolors Montserdà fent-nos veure com emergeix "el plet social de la dona", defensa com s'ha de poder votar, ens mostra que "ens trobem en un país que és fa el càrrec que els problemes deixen d'existir pel fet de no posar-hi atenció" i per tant, "tota conquesta, sigui literaria, científica, política o social, ocasiona treball en el que és lluita per ella; i en canvi, hi ha un altre sistema, el d'esperar-ho tot fet i mastegat que estalvia en els pobles febles els maldecaps que porta l'estudi que condueix al progrés".
Encara hi ha països que tenen lleis que permeten matrimonis forçats per les nenes, violacions dintre del matrimoni i lapidacions a les dones.Encara existeixen en el món lleis que discriminen les dones per raó del seu sexe, és a dir, que tracten de forma diferent dels homes i a les dones, i concedeixen a aquestes menys drets i en menor grau.
A Aràbia Saudita les dones no poden votar. A Camerun és el marit qui decideix si la dona treballa o no. A Sudan es permeten els matrimonis forçats. A Xile el marit és el titular de la custòdia conjunta de béns. A la Índia no es considera delicte la violació en el matrimoni. La violència intrafamiliar està permesa per llei a Nigèria. En almenys 36 països encara estan en vigor lleis que discriminen les dones.
Aquests són tan sols alguns exemples de discriminació generalitzada per llei. L'abast de la violència i de la discriminació contra les dones que permeten governs de tot el món és sorprenent. Existeixen lleis que permeten matrimonis forçats, violacions dintre del matrimoni i lapidacions a les dones.Encara existeixen en el món lleis que discriminen les dones per raó del seu sexe, és a dir, que tracten de forma diferent dels homes i a les dones, i concedeixen a aquestes menys drets i en menor grau.
En alguns països la prostitució és un delicte mentre que la contractació de serveis de prostitució no ho és, d'aquesta manera es castiga les persones explotades, principalment dones, alhora que les persones que les exploten, gairebé sempre homes, no són castigats per aquest abús. En Filipines, la prostitució es defineix legalment com un delicte que únicament poden cometre les dones. El Codi Penal de Nigèria permet als marits utilitzar la violència física per a “renyar” a les seves dones sempre que no causin un “dany greu”, que es defineix com a pèrdua de la visió, de la audició i de la facultat de parlar, les desfiguracions facials o altres ferides que posin en perill la vida.
La violència de gènere és una expressió extrema de valors històrics i culturals concrets que assignen a les dones rols que les col·loquen en posició d'inferioritat. En ocasions, i aquest és l'afer sobre el qual tracta aquest informe, aquesta posició d'inferioritat està consagrada en la llei. Les lleis d'obediència de la dona existeixen en diversos altres països, com Sudan (en una llei de1991) i Iemen (1992), on la llei estipula de manera explícita que les dones han d'estar disponibles per tenir relacions sexuals amb els seus marits i que no poden abandonar la llar conjugal sense el permís de l'home. 
El 19 de novembre és una de les dates més importants de la història moderna de l'Estat espanyol. I, no obstant això, és una de les més desconegudes per la ciutadania, en general, i les generacions més joves, en particular. Al 1933, les dones van votar per primera vegada a Espanya. És la Constitució de la Segona República la que el 1931 que va establir, sobre la base del principi general d'igualtat davant la llei, els mateixos drets electorals per a dones i homes (art. 36). Abans, a les eleccions a les Corts constituents de les que va néixer el text constitucional les dones van gaudir del sufragi passiu (dret a ser votades i triades), però no de l'actiu (dret a votar). Va ser doncs en aquestes primeres eleccions celebrades després de l'aprovació de la Constitució republicana quan les dones van concórrer a les urnes en les mateixes condicions d'igualtat que els homes.
Que aquesta data no es recordi avui oficialment a Espanya és molt simptomàtic del tipus de règim polític nascut de la transició i la Constitució de 1978. El pacte de silenci i oblit en què aquest es sustenta ha impedit la reivindicació de l'herència republicana, incloent les seves èxits en matèria d'igualtat de gènere. D'aquí que l'educació que les i els estudiants reben a les aules tingui enormes dèficits relacionats amb aquest període històric (com, per exemple, quan és la primera vegada que les dones van votar a Espanya). No per desinterès o descuit, sinó perquè el seu estudi no forma part dels continguts que l'Estat considera que una ciutadania mínimament formada ha de conèixer del seu passat.
Les organitzacions de dones i altres activistes de drets humans de tot el món han lluitat en els últims decennis per prevenir i combatre els abusos contra les dones i aconseguir més igualtat de drets. En molts països han aconseguit enormes avanços i, en l'àmbit internacional,han modificat de forma irreversible els termes en què es planteja el debat sobre els drets humans per a les dones. No obstant això, malgrat tot el que han aconseguit per fer valer els seus drets, les dones continuen tenint sous més baixos que l'home, tenint menys propietats i el seu accés a la educació, a l'ocupació i a l'assistència mèdica és també menor. La discriminació continua prevalent i negant a les dones la plena igualtat de tracte i oportunitats en les esferes política, econòmica, laboral i familiar amb l'home. La violència contra les dones, la violació dels drets humans més estesa i més impune, s'alimenta d'aquesta discriminació i serveix, al seu torn, per reforçar-la. Quan es maltracta a una dona detinguda, quan les forces de seguretat violen les dones com si fossin «botins de guerra», quan una dona pateix el terror de la violència en l'àmbit familiar, la qual cosa es manifesta i s’imposa és una relació de poder desigual entre homes i dones. La violència de gènere és una expressió extrema de valors històrics i culturals concrets que assignen a les dones rols que les col·loquen en posició d'inferioritat. En ocasions, i aquest és l'afer sobre el qual tracta aquest informe, aquesta posició d'inferioritat està consagrada en la llei.
Les dones dels líders abolicionistes van impulsar els canvis socials per tal d'aconseguir la supressió de l'esclavitut i el vot femení als EEUU
Recordem a 
Emmeline Pankhurst és arrestada per la policia britànica

1 comentari:

Anneli Jäätteenmäki ha dit...

Em dic Andra Maria Lupu, forma, Andorra la Vella. Després de dotze anys de matrimoni, jo i el meu marit hem estat en una disputa o l’altra fins que finalment em va deixar i es va mudar a Califòrnia per estar amb una altra dona. Vaig sentir que la meva vida s’acabava i els meus fills van pensar que mai no tornarien a veure el seu pare. He intentat ser fort només per als nens, però no he pogut controlar els dolors que turmenten el meu cor, el meu cor estava ple de dolors i dolors perquè estava molt enamorat del meu marit. Cada dia i nit penso en ell i sempre desitjo que tornés a mi, estava molest i necessitava ajuda, així que vaig buscar ajuda en línia i vaig trobar un lloc web que em va suggerir que el doctor Osagiede pot ajudar a tornar ràpidament. . Per tant, vaig sentir que l’hauria de provar. Vaig contactar amb ell i em va dir què fer i ho vaig fer i després va fer un encanteri d’amor. 48 hores després, el meu marit em va trucar realment i em va dir que ell trobava a faltar jo i els nens, així que és increïble. Així va ser com va tornar aquell mateix dia, amb molt d’amor i alegria, i va demanar disculpes pel seu error i pel dolor que va causar a mi i als nens. Des d'aquell dia, el nostre matrimoni era ara més fort que com abans, tot gràcies al doctor Osagiede. és tan poderós i vaig decidir compartir la meva història a Internet que el doctor Osagiede real i poderós lletre d’encanteri que sempre pregaré per viure molt de temps per ajudar els seus fills en temps de problemes, si esteu aquí i necessiteu el vostre ex. de tornada o el teu marit es va mudar a una altra dona, no ploris més, contacta ara amb aquest potent ruixador d’encanteri. Aquí teniu el seu correu electrònic de contacte a: doctorosagiede75@gmail.com o whatsapp al +2349014523836
o viber +2349014523836