donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 30 de desembre del 2017

PAAS. PER PAIR ELS TORRONS EL MILLOR ES MOURE'S

PROMOCIÓ DE LA SALUT MITJANÇANT L’EXERCICI FÍSIC
CONSELLS GENERALS PER A LA PRÀCTICA 
SALUDABLE DE L’EXERCICI FÍSIC
 ·        Escollir una activitat agradable i adequada. Realista en funció de l’edat i la condició física. CAMINAR és una bona opció.
·        Establir objectius realistes. Començar l’exercici a molt baixa intensitat i anar-ne incrementant. (Test de la conversa). CAMINAR portant còmodament una conversa. INTENSITAT ADEQUADA.
·        TENIR CONSTÀNCIA. Destinar una o més sessions diàries a l’activitat. Sortir a CAMINAR al matí i a la tarda.
·        Quantitat d’exercici que cal fer. Mínim recomanable 30’ que no cal que siguin seguits: pot ser un sumatori de petites activitats durant 5 o més dies a la setmana.
·        Activitat en grup. Permet la relació i l’activitat és més tolerable.
·        Fer una autoavaluació. És important que un mateix conegui els seus progressos. No es tracta d’una competició sinó del reconeixement del propi cos del benefici que suposa fer exercici físic. Em canso menys, tinc la sensació de respirar millor, dormo millor, faig més metres amb el mateix temps, puc caminar més estona...
·        Escollir una roba i calçat adequat. S’ha de dur roba còmoda i sabates adequades, no s’ha de caminar amb espardenyes o sabatilles.
·        Recordar, si fa molt sol de posar-se barret i crema protectora.
·        Tenir precaució. No s’aconsellen les activitats intenses en les hores centrals del dia a l’estiu. No fer-les després d’un àpat molt abundant. Per mantenir la HIDRATACIÓ correcta s’ha de dur sempre una botella d’aigua.
·        Si algun dia estem especialment cansats, hem de reposar. Si el cansament persisteix, hem de consultar al metge. No és aconsellable fer una activitat esgotadora.
·        Seguir un ordre. Cal començar i acabar la sessió de manera progressiva respectant l’escalfament del principi i el refredament del final. Així evitarem lesions.
·        Aclarir els dubtes. Davant de qualsevol dubte cal adreçar-se als professionals de la salut.