donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 7 de desembre del 2017

Pinceladas de rítmica, un homenatge a les 50 millors gimnastes de tot el món


La sala de juntes de la segona planta de Rectorat acollirà la presentació a Lleida del llibre Pinceladas de rítmica de Montse Martín y Manel Martín.  És una bona ocasió per reconèixer i visibilitzar un esport participat i protagonitzat per esportistes femenines d'elit. Serà dijous 14 de desembre de 2017, a les 18.00h, promogut pel Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL va néixer el març de 2006 gràcies a la signatura del conveni entre el Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED) i la Universitat de Lleida (UdL) per a l’ús del fons bibliogràfic i documental del Centre d’Estudis i Documentació de les Dones (CEDD) del SIED, per a la realització de programes d’estudi i de recerca sobre temes relatius a les dones, per a la difusió i el desenvolupament científics, i per a l’intercanvi d’informació i formació universitàries en matèria de gènere. 
La Montse i el Manel Martín són de Lleida. La Montse Martín és una ex gimnasta rítmica espanyola que va ser campiona del món en la modalitat de conjunts a Atenes el 1991 i bicampiona d'Europa a Stuttgart el 1992; a més, és la il·lustradora dels contes Olympia d'Almudena Cid. El Manel Martín, germà de la Montse, és llicenciat en piano i un gran aficionat a la gimnàstica rítmica. Conjuntament han elaborat aquest llibre com a reconeixement a aquest esport i a les esportistes que l'han protagonitzat al llarg de la seua història.
Les presentacions que fins ara s'han realitzat en el marc de certàmens esportius com la Copa del Món de Guadalajara o el Torneig Internacional de Barcelona han estat un èxit i hi han participat gimnastes del panorama actual com de la història de la gimnàstica artística com Anna Bessonova, Margarita Mamun, l'equip nacional de gimnàstica rítmica i les seues entrenadores Anna Baranova i Sara Bayón, Carolina Pascual, Carmen Acedo, Iratxe Aurrekoetxea, Elena Karpushenko, entre d'altres.