donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dimarts, 27 de setembre de 2016

CAMINADA DE PINYANA. UN ANY MÉS VOREGEM EL CANAL QUE HA DONAT VIDA A UNA PART MOLT IMPORTANT DE LA NOSTRA COMARCA

Sortim de l' escola de Pinyana i del Centre Cívic de Balàfia 
2 opcions de recorregut
9km i 18km
9:00h
El canal de PINYANA de regadiu més antic de Catalunya es començà a construir l'any 1147, moment en què el Comte de Barcelona Ramon Berenguer IV per tal d’afavorir al repoblament de les terres a l’entorn d’Almenar, recentment conquerida, permeté la construcció d’una séquia, que posteriorment s’estengué fins a Lleida. Element estratègic per al desenvolupament medieval de la ciutat, la Paeria de Lleida n’assumí el control l'any 1229 fins a l’any 1758, moment en què es creà la junta de Sequiatge (1794-1951).
El Canal de Pinyana és una infraestructura hidràulica de la comarca del Segrià i la Llitera. La seua àrea regable (13.891ha) comprèn els municipis de Castellonroi, d'on pren l'aigua del Pantà de Santa Anna, Alfarràs, Almenar, Alguaire, Vilanova de Segrià, Corbins, Rosselló, Torrefarrera, Alpicat, Lleida, Alcarràs i Torres de Segre.
És el canal de regadiu més antic de Catalunya i també proporciona aigua potable a més de 150.000 habitants de la comarca.
https://www.facebook.com/events/669438653212324/