donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 20 de febrer del 2014

100 anys serparen les imatges : Trinitat Sais llegeix el discurs inaugural del curs al Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, la jove metgessa es converteix en la primera dona que fa una conferència a la institució col•legial. Barcelona. 31 de gener de 1914.

Comitè de Dames de la junta organitzadora del Primer Congrés d’Higiene Escolar, celebrat a Barcelona el 1r d’abril de 1912. Trinitat Sais, asseguda la segona per l’esquerra. A la seva dreta, Carme Serra i a l’esquerra, la presidenta, Celestina Vigneaux, i la vicepresidenta, Carme Karr. Dretes des de l’esquerra, les senyores Irma Dalgà, Rafaela Sànchez Aroca, Rosa Sensat i Maria Baldó. [ Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHM) ]
Retrat de Trinitat Sais, publicat a la revista Feminal. 1914.
La imatge és testimoni del moment que Trinitat Sais llegeix el discurs inaugural del curs al Col•legi Oficial de Metges de Barcelona i la jove metgessa es converteix en la primera dona que fa una conferència a la institució col•legial. Barcelona. 31 de gener de 1914. 
[ Museu d’Història de la Medicina de Catalunya (MHM) ] 
100 anys separen aquestes dues imatges
 
 Mercedes Velasco. Metge foniatre.
 Dins el cicle de conferències "Salut-Malaltia. Una altra visió és possible", la metgessa foniatra Mercedes Velasco va realitzar una xerrada el dijous 24 de gener, a les 19,30 hores sobre  "Medicina energètica".
A Lleida, La  Dra.  ROSA Mª PÉREZ, és PRESIDENTA  del Col.legi de Metges des de novembre de 2007,  càrrec al qual fou REELEGIDA el 2011. La doctora Rosa Maria Pérez és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Saragossa, especialista en Medicina Legal i Forense i doctora en Cirurgia d'Urgència. Màster de Psiquiatria Social, i de Valoració del Dany Corporal per la Universitat de Rovira Vigili i diplomada en Sanitat. Entre altres càrrecs, ha estat subdirectora de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, divisió de Lleida. Mèdica Forense de diversos jutjats. És professora de Medicina Legal de la Universitat de Lleida. En l'àmbit col · legial va ostentar el càrrec de vicesecretària i vicepresidenta d'aquesta corporació entre 1998 i 2007. En el Consell Català ha ocupat diversos càrrecs com el de secretària de la corporació i membre de la seva Comissió Deontològica.
http://casaldeladona-lleida.blogspot.com.es/2008_02_01_archive.html