donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 22 d’agost del 2012

25 d'agost DISSABTE de FESTA MAJOR


10.00 h. XIV TORNEIG DE BITLLES "Gran Premi Festa Major Balàfia". Participaran  equips del Segrià.
Taller infantils, bitlles adaptades. Act. Infantils AVV.
Lloc: camp futbol UE BALÀFIA. Organitza Club Bitlles de l´ AVV. Balàfia.
11.30 h. LLIURAMENT DE TROFEUS torneig de bitlles.
10.00 h a 14.00h GIMCAMA AQUATICA al Gimnàs Royal per a Tots els INFANTS de Balàfia

18:00 Descobriment de la Placa en honor Federica Montseny, nova Plaça de Balàfia i TROBADA FACEBOOK donabalàfia. Patrocina Complex Esportiu/Gimnàs Royal. Inauguració Remodelació Alcalde Porqueres 

Frederica Montseny "la indomable"
Frederica Montseny va ser una dirigent i publicista anarquista, dona de fortes conviccions i entregada a la propaganda i a la militància. Accedí al càrrec de ministra de Sanitat i Assistència Social en el segon govern de Largo Caballero en plena Guerra Civil (1936-1937),  fou la primera dona ministra de la història de l' estat espanyol i de l' Europa occidental. El gener de 1931 s’incorporà a la redacció de Solidaridad Obrera, portaveu de la Confederació Nacional del Treball (CNT).
Tot i que les seves preocupacions estaven enfocades a la marxa de guerra i de la revolució, va dedicar grans esforços a millorar l’assistència social, ja qe concebia el benestar social com un servei de les institucions de l’estat i un dret de la ciutadania. Al capdavant del ministeri va impulsar una política sanitària de prevenció i de lluita contra malalties venèries i també va promoure una llei de l’avortament. Moltes de les seves iniciatives  van ser pioneres  a l' Europa dels anys 30,  al nostre estat, malauradament, no és van aconseguir fins instaurada la DEMOCRÀCIA a finals del S.XX. S'exilà a França el 1939.  Les seves oratòries aixecaven passions, i li van fer merèixer el nom de la Indomable, la Torera o la Leona. Mai va deixar d’escriure, i així el 1964 publica Heroínas, una mirada cap el paper de les dones en la guerrilla; el 1974 publica Crónicas de la CNT, una selecció dels seus escrits de 1960-1961, i el 1987 apareixia la primera part de les seves memòries: Mis primeros cuarenta años. Amb la restauració de la democràciaa l' estat espanyol viatjà a diverses ciutats d' Espanya,  el 1977 participa en mítings de la CNT a Barcelona i en d’altres actes de propaganda llibertària arreu de l’estat, però retorna a Tolosa, on el 1993va morir.

18.00 h. FESTIVAL INFANTIL a càrrec de PEQUE PARTY. Inflables, brau "toro" mecànic
a la plaça Jardins de les Magnòlies 
20.00 h. EXHIBICIÓ DE DANSES PRÒPIES D’ANDALUSIA. Amb el grup de ball de la “CASA d’ ANDALUSIA”. A la Sala d’actes del Centre Cívic.
24.00 h. GRAN REVETLLA DEDICAT A LA SÒCIA I EL SOCI. a la plaça jardins de les magnolies a càrrec de l’extraordinària orquestra "Intermelody", amb 10 components sobre l’escenari. Sorteig entre les i els socis d’un pernil gentilesa de “IDEAL ESPECTACLES ”. (porteu el sobre,  es la butlleta)