donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 4 de febrer del 2023

EXPOSICIÓ "DONES A LA SEU VELLA" FOTOGRAFIES DE LA SRA. NÚRIA M. TORREBELLA. INAUGURACIÓ 10/02/23

 US CONVIDEM A LA INAUGURACIÓ I VISITA GUIADA DE L'EXPOSICIÓ PREPARADA PER LA SRA. NÚRIA M. TORREBELLA I PER L'HISTORIADOR SR. JOAN RAMÓN GONZÁLEZ PÉREZ. 

Membres de l' ASSOCIACIÓ DELS AMICS DE LA SEU VELLA de Lleida. 

Recull de fotografies on les dones de la Seu Vella són les protagonistes. 

En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present.

El joc de volums i perfils que generen són un compendi de la història de Lleida i del turó en particular. La posició estratègica d’aquest tossal, enlairat en un paisatge de plana, ben comunicat en totes direccions i amb la proximitat del riu Segre, permeté des de l’antiguitat una ocupació ininterrompuda. La molt probable Iltirta ibèrica, la Ilerda romana i la Larida musulmana romanen sota el seu subsòl, així com l’excel·lent barri gòtic que s’hi anà gestant de forma majestuosa a l’època medieval. La Seu Vella i el Castell del Rei en són els testimonis més destacats.

Les pèrdues irreparables i els usos indesitjables arribarien amb l’època moderna i els conflictes bèl·lics d’abast europeu, quan tot el turó fou arrasat i en el seu lloc es bastí, de forma progressiva, una fortificació militar. Els dos únics edificis no enderrocats, catedral i castell, foren transformats en tristes casernes militars, ús que malauradament es perllongaria fins a l’any 1948. S’iniciava llavors una lenta i encoratjadora restauració, encara vigent.

Aquest recorregut per l'exposició de  FOTOGRAFIES serveix per donar a conèixer i compartir detalls i altres vessants de la nostra estimada Seu Vella. Símbol i referència de Lleida i de les nostres comarques. 

La mostra romandrà oberta fins al 10 de març de 2023. 

Preu. Entrada lliure 

Horaris

  • De dilluns a divendres 10 a 13h i de 17 a 20h
  • Diumenges i festius  tancat