donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 9 de desembre del 2021

A L'AFGANISTAN LES DONES NO TENEN DRETS HUMANS. Si les volen silenciar nosaltres cridarem el doble!! Dissabte 10:00h davant del Centre Cívic de Balàfia

Avui a l’apunt al nostre bloc acabem la relació de prohibicions i maltractes que pateixen les dones afganeses i del dur camí que els toca passar sense que ningú faci res per evitar-ho !


18è No podran rentar la roba a cap plaça pública ni a rius o llacs.

19è Està completament prohibit utilitzar colors “sexuals” a la vestimenta, usar pantalons acampanats ni sota el burka, per la qual cosa la immensa majoria de les dones utilitza el negre per por que qualsevol altre color causi rebuig a la seva comunitat i siguin castigades.

20è Prohibit la publicació o difusió de qualsevol tipus d'imatge femenina a tot el país, ja sigui en publicitat, llibres aparadors…

21è Ningú no pot fotografiar, filmar o dibuixar dones o figures femenines.

22è Tots els mitjans de transport han de ser segregats per sexes perquè cap home s'ajunti amb cap dona.

23è Cap dona no té dret a l'ús dels banys públics en cap circumstància.

24º Cap sastre ni dissenyador o modista pot prendre mesures del cos femení.

25è Cap home no pot veure una dona dins de casa seva, per la qual cosa els està prohibit treure el cap a les finestres o balcons.

 26è Visitar un doctor en cas de malaltia també, per la qual cosa la seva assistència mèdica és veritablement precària, el nombre de doctores i infermeres és molt reduït.

27è També tenim prohibit crear negocis, manejar diners o tancar tractes, per això depenem econòmicament de l'home.

28º Cap dona té permís per pujar a un taxi sense el seu mahram

 29è Les dones tenen prohibit “celebrar” alguna cosa. No es poden reunir juntes per mostrar felicitat ni acudir a festivitats amb un propòsit lúdic.