donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 2 de desembre del 2021

Prohibit muntar en bicicleta o motocicleta. Restriccions i prohibicions imposades pels talibans a les donens i les nenes.



 Si les volen silenciar nosaltres cridarem el doble!

Aquestes són les 29 lleis que el règim talibà aplica a centenars de milers de dones.

 1º- Tota dona té prohibit treballar fora de casa. Només en uns casos comptats el règim pot atorgar un permís especial per a dones d'especial importància per a ells. Com pot ser el cas d'algunes infermeres o doctores a alguns hospitals, només per a alguns pacients i amb el permís dels seus esposos.

 2n El dret a sortir de casa està totalment prohibit sempre que la dona no vagi acompanyada del seu “mahram, home amb un parentiu proper com a marit, germà o pare.

3r L'educació és un dret que només pertany als nens. Les nenes no poden acudir a classe, ni a escoles o les universitats, fins i tot si els pares ensenyen les filles a casa, aquests corren el perill de ser castigats.

 4t Després de la infància tota dona ha de portar robes que li cobreixin totalment el cos, arribant a ser obligatori l'ús del Burka, perquè no se'ls pot veure ni tan sols el rostre.

 5è Una dona que sigui acusada de mantenir qualsevol tipus de relació fora del matrimoni amb un altre home serà acusada i castigada amb la lapidació en públic.

 6è Es prohibeix a tot el territori taliban l'ús de qualsevol tipus de cosmètic, de fet, en règims anteriors van ser reportats casos d'amputació de dits i extremitats pel simple fet de pintar-se les ungles.

 7è Tant les nenes com les dones tenen prohibit mostrar els seus turmells amb el càstig de fuetejar-les en públic si això passa.

8è Totes les dones que no vesteixin conforme a les regles extremistes o que no vagin acompanyades del seu mahram podran ser castigades amb pallisses, abusos verbals o assots en públic.

 9è Tota dona té prohibit parlar en públic o donar la mà a qualsevol home que no sigui parent proper.

 10è Cap desconegut pot sentir ni tan sols la veu d'una dona, és a dir. Les dones tenen estrictament prohibit parlar i fins i tot riure en públic.

 11è L'ús de talons també es considera un delicte. Si a la prohibició anterior la dona no podia parlar en públic, en aquest cas l'home no pot sentir caminar una dona, en cas que l'escoltés la dona seria la culpable i castigada.

 15è les dones no poden tenir presència en mitjans públics com televisió, ràdio o mítings polítics.

 16è Evidentment, la dona, “com a ser inferior” tampoc no pot realitzar cap tipus d'activitat pública quedant vetada per a qualsevol pràctica esportiva.

 17è Cap dona no té permès l'ús de bicicletes ni motocicletes.