donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

diumenge, 14 de març del 2021

VISITA AL Molí de Cervià. PER CONÈIXER LLEIDA I EL SEU ENTORN

 
El Molí de Cervià.

Al mes de març i en commemoració del 8 de març i en el programa d'activitats d'enguany de donabalafia en col.laboració de diferents entitats ens permetrà visitar aquesta petita joia del patrimoni industrial de Lleida. El molí, d'origen andalusí, construït aproximadament l'any 1.200 era de propietat privada. L'any 1.569 el comprà la Paeria que l'arrendava en contractes triennals per moldre el blat. El contracte en moltes ocasions també incloïa el Molí de Cervià, també propietat de la Paeria, i mogut com el de Sant Anastasi per la força de l'aigua de la séquia de Fontanet. El visitarem a l'encreuament entre el camí de Grenyana i l'entrada al parc de la Mitjana.

La vegetació gairebé no ens deixa veure el molí d'origen andalusí, com al de Sant Anastasi. Després de la reconquesta cristiana de Lleida l'any 1.149 s'inicià el procès de repoblació de les terres. El molí va ser donat al llinatge dels Cervià. Canvià de propietaris diverses vegades fins que al 1.340 fou de titularitat municipal.
Font fotografia: Xavier Esterri
PER SABER-NE MÉS 
http://elblogdelsenyori.blogspot.com/2016/09/el-moli-de-cervia.html