donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 26 de març del 2021

CONCILIACIÓ DE LA VIDA FAMÍLIAR I LABORAL.DISSABTE CANVI D'HORA

 Aquest cap de setmana s'adopta l'horari d'estiu a l'espera de la decisió de la UE sobre la supressió d'aquest canvi d'hora

El Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) ha emès un comunicat en què insta les institucions públiques a continuar amb els compromisos acordats en l’actual legislatura pel que fa a les polítiques del temps i, concretament, en relació al projecte de Reforma Horària. El CARH demana que “la legislatura que iniciem suposi una avanç definitiu” en relació amb aquests temes i afegeix que cal recordar que la propera legislatura (2021-2025) pot arribar a finalitzar l’any on el Pacte per a la Reforma Horària es comprometia a assolir els seus propis objectius el 2015. Per tant, assegura, “la propera legislatura ha de ser la de la Reforma Horària indefugiblement”.

 

El CARH explica al document que la pandèmia “ha facilitat tot un ventall de possibilitats per confiar que amb uns altres horaris és possible viure amb una organització del temps més eficient, igualitària i saludable”. Amb tot, insta a què es tinguin en consideració els següents compromisos que “s’haurien d’acomplir de forma harmonitzada amb les mesures de recuperació sanitària, social i econòmica de la pandèmia per la Covid-19”:

 -Desenvolupar el pla Viure Millor 2020-2021 (Pla de Transició cap a la Reforma horària).

 -Redactar i aprovar l’any 2022 un segon Pla transversal de polítiques del temps que acompanyi la transició cap a l’Objectiu 2025 de la Reforma Horària.

 -Instar al Govern de l’Estat a iniciar sense més dilacions un procés de concertació social per tal de fer realitat un canvi a la jornada laboral a l’Estat espanyol i assimilar-lo a un horaris més saludables així com fer els passos previs per a la promulgació d’una llei orgànica d’usos del temps.

 -Instar el Parlament de Catalunya a modificar l’actual Llei del Comerç, Serveis i Fires per tal d’adaptar els horaris comercials als principis de la Reforma Horària.

- Instar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a l’adequació de la programació dels seus mitjans audiovisuals als principis de la Reforma Horària.

 -Instar el departament d’Educació a iniciar un procés de negociació per adaptar els horaris escolars als principis de la Reforma Horària.

 -Enfortir el paper de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària com a instrument d’incorporació i desplegament de polítiques del temps en el món local.