donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dilluns, 15 de març del 2021

En focus: Comissió de les Nacions Unides per a la Condició de la Dona (CSW65) del 15 al 26 de març de 2021

Aquest any, el 65 º període de sessions de la  Comissió de les Nacions Unides sobre la Condició de la Dona (CSW65) , la més gran reunió anual de l'ONU sobre la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, es durà a terme de l'15 a el 26 de març sota el lema, " femenina completa i la participació i la presa de decisions efectives en la vida pública, així com l’eliminació de la violència, per aconseguir la igualtat de gènere i l’empoderament de totes les dones i nenes ”. La sessió d’aquest any serà majoritàriament virtual a causa de la pandèmia COVID-19.

També és un pont important per al Fòrum sobre la Igualtat de les Generacions , organitzat per ONU Dones i acollit pels governs de França i Mèxic, juntament amb la joventut i la societat civil, i serà una oportunitat fonamental per canviar les nostres societats i consolidar el lideratge de les dones. a mesura que ens recuperem de COVID-19. El Fòrum s’iniciarà a Ciutat de Mèxic del 29 al 31 de març i culminarà a París del 30 de juny al 2 de juliol de 2021. 


Les dades publicades recentment mostren que els progressos per aconseguir la igualtat de gènere en la vida pública i en la presa de decisions han estat massa lents.

  • Les dones representen el 25% dels parlamentaris a tot el món i només tres països tenen el 50% o més de dones al parlament.
  • Menys de l’1% dels parlamentaris són dones menors de 30 anys.
  • Les dones només representen el 13% dels negociadors, el 6% dels mediadors i el 6% dels signants dels processos de pau formals.
  • El 2020, només el 7,4% de les empreses Fortune 500 eren dirigides per dones .
  • Només 22 països del món estan dirigits per una dona.

Al ritme actual de progrés, trigaran 130 anys més a assolir la igualtat de gènere als llocs més alts de poder.

La pandèmia COVID-19 ha afectat les dones de manera desproporcionada: des de la pèrdua de llocs de treball fins a l’augment de la violència contra les dones i el treball de cura no remunerat. Tot i que les dones són la primera línia de resposta del COVID-19 com a treballadores sanitàries, innovadores i líders, les seves contribucions continuen sent menys visibles i menys valorades. Només el 3,5% dels grups de treball COVID-19 de 87 països tenien paritat de gènere.