donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 19 de març del 2021

OPINIÓ: Bon dia de commemoració de 8 DE MARÇ DE PANDÈMIA

 REIVINDIQUEM els DRETS DE LES DONES QUE SÓN DDHH AMB

EL 8 DE MARÇ DES DE FA 44 ANYS amb el suport de la ONU

L’any 1972 l’ Assemblea de les Nacions Unides, la ONU,  va declarar que l’any 1975 fos l’ Any Internacional de la Dona, se’n recorden??  molt treball i molts informes asseguraven que als països on les dones gaudien de més formació, tenien el nivell d’estudis més alt, tenien més llibertat i més autonomia estaven més desenvolupats en ciència, cultura i art. Per tot això, l’any 1977 va convidar a tots els estats a contribuir al progres del món, amb dues fites, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, signar la declaració sobre l’eliminació de la discriminació contra la dona proclamada per l’Assemblea General de Nacions Unides de 1967, la reconeguda CEDAW i a instaurar un dia com a Dia Internacional pels Drets de les dones i la Pau internacional. Pràcticament tots els països del món commemoren aquest dia el 8 de març.

Les dones des de sempre han reivindicat l’acabament de la discriminació per raó de sexe. Al llarg de la història en tenim molts exemples, Cynisca, Cristina de Pizan, Olympe de Gouges, Rosa de Luxemburgo, Clara Zetkin, Victor Català, Carmen Karr o Clara Campoamor però ha estat a la darreria del Segle XX quan aquesta reivindicació s’ha fet amb més força, més extensiva i més cridanera. Són moltes les desigualtats per les que lluitem les dones.

 I aquest any tenim un 8 de març amb pandèmia i ens hem reinventat. Hem fet actes, amb totes les mesures de seguretat, petits actes, petit format, online,  a l’aire lliure i continuem... 

Dilluns 15 març es  procedirà a donar obertura al  65 període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de Nacions Unides. Lluny queda el 2010 quan un grapat de voluntàries de les associacions de dones de Catalunya vam tenir l’oportunitat d’assistir-hi i ens vam posar les mans al cap perquè unes companyes a l’aeroport d’un país no les van deixar pujar a l’avió perquè les activistes  portaven pantalons. No hem avançat gaire! aquí podem reivindicar que no hi ha igualtat de gènere,  hi ha molts llocs que no i aquesta discriminació és total.

 Més aprop,  us vull convidar a una Jornada de molt especial, promogut pel vostre col·laborador Andreu Ibañez del Parc Científic i Tecnològic i del Grup de Women TechMakers Lleida el dimarts 23 de març.

Un esdeveniment online a youtube on tot un estol de dones de ciència exposaran des de molts diferents perspectives la reivindicació, la reflexió, la commemoració i el camí de lluita que queda.

 Com que la pandèmia l’estem combaten amb estudis, amb formació, amb ciència, la discriminació també ho farem així, plegades les persones !

I gràcies a Ua1 ràdio i l’espai d’opinió per fer d’altaveu !!

Donabalafia associació