donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dimarts, 14 de juny de 2011

Marxa Nòrdica (Nordic Walking) cuida la teva esquena

La columna vertebral és l'estructura principal de suport de l'esquelet que protegeix la medul·la espinal i permet a l'ésser humà desplaçar-se en posició "de peu", sense perdre l'equilibri.
La musculatura permet que la columna vertebral pugui realitzar moviments de flexo-extensió, lateralitat i rotació.L'ésser humà pateix molt de mal d'esquena. Moltes persones que treballen utilitzant la força del seu cos es queixen de "dolor lumbar". Normalment la raó dels dolors són els esforços unilaterals, perquè el treball físicament dur càrrega només una part del cos i com a conseqüència un enfortiment erroni d'un sol grup muscular.La manca de moviment provoca rigidesa, contractures musculars, falta de to muscular arribant al desequilibri corporal, fins i tot poden arribar a causar neuràlgies. Els programes de rehabilitació multidisciplinària i preventiu han mostrat millores en la lumbàlgia crònica, fibromiàlgia, dolor crònic i artritis reumatoide.
Una de les peculiaritats del Nordic Walking és el moviment rotacional o torsió de la columna vertebral. Descrivint com el moviment oposat de la cintura pèlvica enfront de la cintura escapular sent el centre de la rotació la vèrtebra dorsal D7.La suau rotació de les espatlles contra el maluc manté als discos intervertebrals en marxa. Obtenint major flexibilitat i resistència de la columna vertebral.
       
Beneficis:
• Producció de líquid que lubrica i engreixa les articulacions.• Alliberem les tensions i rigideses articulars eliminant tensió sobre el disc intervertebral.• Desenvolupem la potència, resistència i elasticitat, millorant així el funcionament i sosteniment de l'esquena.
La Marxa Nòrdica és una assegurança per a la columna vertebral disminueix la càrrega excessiva en els peus, turmells, genolls, pelvis i columna vertebral. Si es compara amb el córrer lliurement "jogging", la càrrega sobre les articulacions inferiors i columna vertebral, és 2,5 vegades menor.
http://nordicwalkingseries.com/ca/nw-salut/marxa-nordica-i-cuida-la-teva-esquena_c62_sc149.html 

NW Meeting a Alt Penedès: 18-19 de juny entre vinyes

El Nordic Walking Meeting Alt Penedès entre vinyes recorre l'aroma de la terra, descobreix els racons, la vida rural, el paisatge, la gent, les tradicions, la gastronomia d'una terra plena de sabors i sensacions inoblidables.

Vine a gaudir els dies 18 i 19 de juny del Nordic Walking a l'Alt Penedès.
18 de juny a les 17:00 sortida des de l'Auditori de Vilafranca del Penedès
19 de juny a les 08:45 sortida des de les Caves Nadal (Finca Nadal de la Boadella s / n, El Pla del Penedès)

Veure més detalls del programa

Observacions:

1. Places limitades màxim 50 participants dissabte 18/06 i 125 participants diumenge 19/06
2. Inscripcions: Gratuïtes per a les dues jornades
3. Places reservades per rigorós ordre d'inscripció
4. Es facilitarà el material: bastons. Obligatori dipositar el DNI
5. És obligatori venir amb calçat adequat i roba esportiva adequada
6. És obligatori portar elements d'hidratació: motxilla o ronyonera amb botella
7. Recorreguts no tècnics: 1 ª jornada, 18 de juny, juliol Km 2 ª Jornada, 19 de juny, 17'500 km
8. Imprescindible per a la segona jornada estar acostumat a caminar amb bastons de
marxa nòrdica.

Inscripció

ORGANITZA:
Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar, 1-3, 08720 Vilafranca del Penedès
Tel +34 93 817 01 60 Fax. +34 93 819 93 65
www.facebook.com/enoturismepenedes
Promocions i ofertes pels participants