donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dimarts, 28 de juny de 2011

La Universitat de Vic ha celebrat fins el dia 17 de juny unes jornades a l'entorn dels textos de les dones o que parlen sobre les dones


La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, i el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montañà, van inaugurar el I Congrés Internacional sobre gènere, desenvolupament i textualitat, que va tenir lloc a Vic entre els dies 15 i 17 de juny. També ha participat a l’acte Francesca Bartrina, doctora i membre de l’organització del Congrés.

L’objectiu d’aquest Congrés és donar a conèixer les aportacions dels textos fonamentals que han revolucionat el coneixement interdisciplinari sobre les dones i que han afavorit el seu desenvolupament.
Per a la presidenta de l’Institut Català de les Dones, “la recuperació de la genealogia femenina requereixconèixer i reconèixer les dones que van obrir nous camins de pensament i que van protagonitzar transformacions socials i culturals, fins arribar a construir el present que avui compartim”.
En l’acte inaugural Montse Gatell  ha subratllat que la relectura dels textos que han configurat el marc jurídic, legal i conceptual sobre el qual s’ha construït la nostra societat, “ens permetrà definir nous paradigmes i models de relació que ens permetin a homes i dones relacionar-nos des de la igualtat i conviure amb equitat”.
Gatell també ha anunciat que l’Institut Català de les Dones continuarà donant  suport a la recerca. “És imprescindible tenir un marc teòric i de coneixement ferm per poder continuar avançant cap a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes”, ha afirmat.