donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dissabte, 20 de març del 2010

Cloenda dels Actes en Commemoració del 8 de març 2010

Ahir divendres dinou de març, organitzat per DONABALÀFIA ASSOCIACIÓ i amb el recolzament de l' Associació de Veïns de Balàfia, Vocalies de la Dona i de Cultura, ha tingut lloc un doble esdeveniment per tal de cloure les activitats dedicades al Dia Internacional de la Dona:
- Inauguració d' una exposició de cartells explicatius de la vida i obra d' una dona, francesa, europea, internacional: Simone de Beauvoir.
- Presentació del llibre Històries de l' AVE, de l' escriptora Marta Alòs, comptant amb la presència de l' editor Germà París.
En primer terme, desprès de les paraules del president de l' Associació, Toni Baró i de la responsable de la Vocalia de la Dona, Isabel Sáez, ha parlat per tal de fer referència a l' acte i a l' homenatjada la presidenta de DonaBalàfia Associació, Jos Farreny, que a més ha comptat amb el suport de Germà París, que a més d' editor de l' obra de la Marta Alòs, Històries de l' AVE, és professor de filologia francesa a la UdL, qui ha aprofundit en la vida i figura de la lluitadora feminista i política francesa Simone de Beauvoir en el segle passat:
“una dona que, amb el seu enfrontament a les convencions dominants dels seu temps, va provocar debats apassionants, que encara avui, generen reflexions i polèmiques”
“per amor, moltes dones sacrifiquen la seva autonomia com a individus”
“Representa la lluita de moltes dones que van patir, pateixen, l’enfrontament als patrons tradicionals de la cultura i del patriarcat”

Acte seguit s' ha procedit a presentar-hi, per part de la pròpia autora, el contingut del llibre Històries de l' AVE i totes les seves vicissituds, comptant amb l' acompanyament de dos artistes teatrals que han fet una dramatització teatralitzada basant-se en un guió derivat de la mateixa obra. També ha pres la paraula l' editor per tal d' explicar el procediment de la seva creació.
Tot seguit s' ha obert un animat diàleg a vàries bandes entre els assistents l' autora, l' editor i els artistes teatrals.
Com es normal en tota presentació de llibre s' ha procedit per part de l' autora a dedicar uns quants exemplars del mateix tant per l' Associació com pels presents.
Finalment, s’ha fet un brindis amb tots els presents desitjant salut, fortuna  i continuïtat  d’aquests actes, per totes les dones i homes i els drets humans.