donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 23 de març del 2010

Al Senegal, a la regió de Kolda, associacions senegaleses impulsen un ampli programa de promoció de les dones.

“Dones emancipant-se a Senegal”

http://blogs.tv3.cat/latituds

Que les dones treballin, guanyin un sou i defensin els seus interessos, és normal als països desenvolupats, però en moltes zones rurals de l’Africà subsahariana és excepcional. 

Mame Cissé és una de les activistes que treballa pel desenvolupament, personal i col•lectiu, de les dones al Senegal. Es dedica principalment a organitzar les dones de les zones rurals més remotes, en cooperatives agràries. Quan s’associen, treballen cooperativament la terra i guanyen els seus propis diners, les dones incrementen la seva autonomia personal, són més respectades a la família i comencen a prendre decisions que beneficien tota la família, i especialment als fills. El projecte, possible gràcies a la solidaritat internacional, remou profundes estructures socials a les zones rurals i converteix les dones en germen d’un canvi emergent al Senegal. Un canvi que comença a fer front a un gran subdesenvolupament social. Un subdesenvolupament fruit de mals governs, però que té les seves arrels en els profunds desequilibris provocats per un segle de colonialisme, que seguia a quatre segles de tràfic d’esclaus amb els que Europa va maltractar el continent.