donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

divendres, 11 d’agost del 2017

US PRESENTEM A LES PUBILLES, DAMES I L´HEREU DE BALÀFIA

Avui en dia el pubillatge continua ben viu a Catalunya i no té res a veure amb el que era abans. La pubilla era l'hereva, receptora de l'herència. Tradicionalment, quan no hi havia cap fill mascle, era la noia que heretava la casa i la fortuna familiar a la mort del pare a la Catalunya ancestralActualment el pubillatge vol ser una aposta per la tradició que té com a objectiu la representació dels joves al seu barri o municipi en un context essencialment festiu i sense que hagin d'acudir al vessant polític. Les candidates a pubilles han de tenir coneixement de la cultura i la història catalanes i l'actualitat i el «do de paraula». Són joves d’entre 6 a 23 anys, solteres i vestides amb la roba tradicional catalana, tot aquest treball és fa amb l’objectiu de representar el barri de Balàfia i la seva cultura en totes les activitats i actes de la Festa Major de 2017 i durant un any. Hi trobem la pubilla i l’hereu, tot i que la figura d’aquest últim no va ser acceptat fins a l’any 2000.
Volem agraïr especialment la confecció del Cartell i les fotografies a l' OLIVER VILLAS ens fa MOLT FELIÇOS PODER COMPTAR AMB PERSONES COM ELL QUE TREBALLA DE FORMA DESINTERESSADA   PER LA FESTA MAJOR DEL  BARRI, 
  PER FER-LO MILLOR I DE RETRUC FER  UNA LLEIDA MÉS CÍVICA I PARTICIPATIVA