donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dijous, 12 de febrer del 2015

PREPAREM UN MUNT D'ACTIVITAT PER COMMEMORAR EL 8 DE MARÇ

                                    “Petit Tast“ d’ HISTÒRIA del 8 DE MARÇ. El Dia Internacional de la Dona

El Dia Internacional de la Dona (8 de març) és una data que celebrem els grups femenins a tot el món. Aquesta data es commemora a partir de 1952 quan a les Nacions Unides la va declarar dia Internacional, però va ser
amb el ressorgiment del feminisme, a finals dels anys seixanta i setanta, quan tornà a implantar-se la celebració. Les Nacions Unides, el 1977, li van donar impuls a la declaració del 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, és festa nacional en molts països. Quan les dones de tots els continents, sovint separades per fronteres nacionals i diferències ètniques, lingüístiques, culturals, econòmiques i polítiques, s'uneixen per celebrar el seu Dia, poden contemplar una tradició de no menys de 90 anys de lluita en pro de la igualtat , la justícia, la pau i el desenvolupament.
El Dia Internacional de la Dona posa en valor a les dones lluitadores, dones corrents, molts cops invisibles,  com artífexs de la història i enfonsa les seves arrels en la lluita plurisecular de la dona per participar en la societat en igualtat amb l'home. A l'antiga Grècia, Lisístrata va començar una vaga sexual contra els homes per posar fi a la guerra, molts anys després, en la Revolució Francesa, les parisenques que demanaven "llibertat, igualtat i fraternitat" van marxar cap a Versalles per exigir el sufragi femení...i ara som aquí i continuem lluitant!!
La idea d'un dia internacional de la dona va sorgir al final del segle XIX, que va ser quan, en el món industrialitzat, hi va haver un període d'expansió i de conquestes social, però també de turbulència, de creixement fulgurant de la població, de  ideologies radicals i  en aquest  món industrialitzat, àmplies capes de la població femenina dels sectors populars es van incorporar al treball assalariat. Aquesta incorporació no les eximí, però, de continuar sent responsables del treball de cura de les persones del grup familiar ni de les activitats domèstiques. Les precàries i difícils condicions de treball industrial van provocar, des de mitjans del segle XIX, l'aparició de moviments de dones que reivindicaven millors condicions laborals.