donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, Xocolatades, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

dissabte, 31 d’agost de 2013

Acomiadem l'agost amb MARIA MONTESSORI : MÈDICA I PEDAGOGA

Creadora del mètode educatiu que porta el seu nom, basat en la llibertat de moviment de la criatura que s'està educant. Montessori va ser la primera dona  italiana que va obtenir el certificat de metge, és va graduar en Medicina a la Universitat de Roma 1894. Va començar a treballar a la clínica psiquiàtrica de la mateixa universitat com a metge adjunt mentre seguia d' aprop els mètodes i teories educatives. Durant un congrés pedagògic celebrat a Torí realitza una intervenció sobre el tractament i l'educació dels nens amb retard mental, que en aquella època eren considerats malalts mentals. A partir d'aquesta intervenció se la convida a realitzar una sèrie de conferències a roma per presentar les seves idees sobre l'educació d'aquests infants. Un temps més tard, és traslladà a Londres i París per tal d'estudiar els mètodes estrangers d'educació. De retorn a Roma prosseguí les seves observacions i elaborà un mètode i emprengué una sèrie de noves experiències en l'àmbit de la lecto-escriptura. Aquest mètode resultà positivament aplicat amb nens retardats, els qui arribaren a aprovar els mateixos exàmens que els nens "normals".

Sorpresa o animada pels resultats, comença a dedicar molt més temps al treball amb els nens considerats normals. De fet, abandona l'ensenyança i es dedica íntegrament a l'estudi i a la investigació. Profunditza en les obres dels dos educadors francesos que havien inspirat el seu anterior mètode i  creà el Mètode Montessori on la principal innovació  era la d'oferir als petits un espai adaptat on podien viure tot el dia acompanyats d'una institutriu, els pares estaven convidats a entrar al centre i seguir el treball dels seus fills sempre que respectessin els modals i la propietat dels nens. Pel que fa a la institutriu, tenia l'obligació de residir a l'edifici per tal de facilitar la cooperació amb els pares en la seva tasca d'educar als infants. En aquesta època, resultava extraordinari associar l'aspecte social i el pedagògic respecte a l'educació infantil, així com defensar els drets dels infants i defensar-los davant els adults. La seva primera escola, La Casa dei Bambini, va ser inaugurada el 1907 i el seu mètode aviat és va estendre per tota Itàlia i tot el món....
Fou una extraordinària dona, pedagoga, científica, feminista i humanista, va nàixer a Chiaravalle, Itàlia el 31 d'agost de 1870 i va morir 6 de maig de 1952.