Cinquè aniversari del congrés. Parlem dels impactes de les desigualtats de gènere en la mobilitat i el temps finit de les persones.
Com afecten la ciutat dels 15 minuts, el teletreball i la flexibilitat horària als nostres usos del temps?
Com cada any, comptarem amb casos d’èxit de polítiques de mobilitat amb perspectiva feminista a escala local i internacional.
L’aposta per la ciutat pròxima o dels 15 minuts, la millora dels temps de viatge dels serveis de transport públic, el teletreball o la flexibilitat horària en l’entorn laboral, poden ser exemples de polítiques que impacten en els temps de les nostres mobilitats, contribuït en conseqüència, a generar uns usos del temps més justos socialment, més saludables i ambientalment més resilients.
De la mateixa manera que en edicions anteriors i després de l’experiència dels darrers quatre anys, en aquesta edició mantenim un espai d’actualitat sobre polítiques de mobilitat i de transport amb perspectiva feminista. S’exposaran casos que són d’interès del nostre entorn més proper, així com, experiències d’interès de països de l’Àfrica i de l’Amèrica Llatina.
Bloc matí: La mobilitat i el temps finit de les persones, una mirada als usos del temps
En aquest primer bloc comptarem amb la benvinguda, a càrrec de la impulsora del congrés de dones l’any 2019, Susana Pascual, així com amb les benvingudes institucionals i la ponència inaugural de la Carme Miralles: “La mobilitat i el temps finit de les persones”.
Després de la pausa pel cafè tindran lloc les taules:
- Influència de la mobilitat en els usos socials del temps, amb Jos Farreny Justribó i Rosa M. Castillo Cervelló (CONFAVC- Barris Violetes), Marta Junqué Surià (Barcelona Time Use Iniciative) i Montserrat Garcia Blasco (ECOM)
- Accions i projectes en clau de gènere al nostre entorn, amb Núria Pérez Sans (IERMB-ATM), Laia Mercadé Ruiz (Departament de Territori) i Laia Soriano-Montagut Jene
i Montserrat Cabo Mañogil (La Mirada AMB)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada