donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimecres, 25 de novembre del 2020

Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere:treballa des de fa més de 15 anys amb l’objectiu d’aglutinar totes aquelles persones i entitats de la societat civil que des de diferents sensibilitats volen erradicar la violència vers les dones de la nostra societat.

PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

Qui somÉs va fundar l'any 2002 per donar resposta a la necessitat de visibilitzar la violència de gènere i reclamar actuacions, a través de la mobilització ciutadana. La Plataforma està formada per 121 entitats (que tenen l'estatus de sòcies) i un gran equip de persones (voluntariat, professionals, etc) de tot Catalunya, que compartim i impulsem un moviment social amb la missió d'eradicar la violència vers les dones de la nostra societat.

L’àmbit geogràfic d’actuació, és tot el territori català, tot i que treballem en xarxa amb organitzacions de dones de tot l'Estat, d'Europa i d'altres indrets del món. 

Creiem en el treball en xarxa com a metodologia de treball, i el fomentem sobre tot amb les entitats sòcies.

Els valors de la Plataforma estan recollits en un Manifest de consens, al qual les entitats sòcies hi donen suport.

La Plataforma està constituïda legalment com a associació des del 2004 i està inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número d'inscripció 29709. 

Missió : Aglutinar i dinamitzar el màxim nombre d'organitzacions per mobilitzar i sensibilitzar el conjunt de la societat en la defensa dels drets i llibertats de les dones, a fi d'eradicar les violències masclistes.

Visió: Ser referent unitària en l'acció social i política contra les violències masclistes, contribuint al canvi cap a una societat solidària, equitativa, amb igualtat de drets i respectuosa en lesdiversitats, on siguin impensables les relacions patriarcals.

Valors :Els nostres valors socials son els feminismes, la solidaritat, la diversitat, el compromís i la centralitat dels drets. Els valors de funcionament son el consens, el treball en xarxa, el treball des de la base i assembleari i les experteses. 


Per a més informació, podeu consultar el la història i el currículum de la Plataforma en diferents idiomes,CatalàCastellà, o Anglès.

També podeu descarregar les memòries d'activitats.

diumenge, 22 de novembre del 2020

A BALÀFIA ENS MOBILITZEM CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE. FAREM LA LECTURA DEL MANIFEST AMB TOTES LES MESURES DE SEGURETAT PER A LA PROTECCIÓ DE LA COVID-19

 

BALÀFIA contra les Violències de Gènere. 
Impulsem  i donem  suport al conjunt dels moviments socials que lluiten pels drets i les llibertats de les dones, per erradicar les violències masclistes. Des del teixit social i la ciutadania promovem  el treball en xarxa, compartim, l'intercanvi d' idees, experiències i bones pràctiques, per aconseguir-ho.
US ESPEREM A LA PLAÇA MARIA AURÈLIA CAPMANY A LES 18:00h

dimecres, 18 de novembre del 2020

Manifest del món de l'Esport -2020. Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Campanya “25N -Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones: Manifest de l’Esport" 

25 de novembre de 2020

El món de l’Esport se suma al compromís i reivindicació per erradicar les violències masclistes, manifestant fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i especialment aquelles que afecten a les dones i els seus fills i filles, i que s’han vist desgraciadament incrementades en aquests mesos de pandèmia provocada per la COVID-19. Des de l’Esport manifestem ben alt que el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes i alcem el nostre crit més unànime, extens i conscient en contra les violències envers les dones. Ens dirigim a totes les persones vinculades amb l’Esport Català perquè us sumeu a aquest manifest, i rebutgeu, denuncieu i intervingueu en qualsevol tipus de violència que conegueu del vostre entorn. 


 Si vols saber on és, què fa i amb qui està, a cada instant, això #ÉSVIOLÈNCIA 
- Si justifiques el masclisme amb “peròs”, n’#ETSCÒMPLICE 
- Si insisteixes en tenir sexe quan ella no vol, això #ÉSVIOLÈNCIA 
- Si comparteixes continguts sexuals sense consentiment, #ÉSVIOLÈNCIA 
- Si el teu amic l’agredeix sexualment i tu te’n desentens, n’#ETSCÒMPLICE 


I als agressors, un recordatori: no hi haurà espai a l’esport ni arreu, per a la impunitat. 
Prou violències!

diumenge, 15 de novembre del 2020

MANIFEST 25N 2020 Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

 

Enguany, fa 60 anys que varen ser assassinades les germanes Mirabal, tres activistes polítiques i membres actives de la resistència. En honor a elles es va establir aquesta data com a Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Des de llavors, no han cessat els esforços de moviments socials, feministes i de tots els àmbits per a eradicar les violències masclistes. També és cert que ja fa uns anys que diverses iniciatives populars anuncien que el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes, el #NoEstàsSola, el #Metoo i el #YoSiTeCreo. El repte és enorme: es tracta de canviar la societat i destruir el poder patriarcal. És evident que, encara ara, els temps segueixen canviant i que el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. No hi ha dubte que la defensa dels drets humans més fonamentals està guanyant, a poc a poc, aquesta partida. Per això, ens cal no perdre l’horitzó que encara està per arribar mentre tenim en compte el camí que ja hem caminat. Cal enfortir l’estratègia i el compromís comú per erradicar totes les formes de violència masclista. Les que es produeixen en l’àmbit de la parella i exparella o en l’àmbit familiar, i que durant molts anys s’han considerat un problema privat, però també aquelles que es produeixen en l’àmbit laboral o social i comunitari, i que han estat tradicionalment menys visibilitzades, com ara l’assetjament sexual o per raó de sexe, els matrimonis forçats o el tràfic de nenes i dones amb finalitat d’explotació sexual o altres. Sovint, se’ns pregunta “què puc fer jo per a canviar tot allò que no m’agrada?” i, afortunadament, les persones que s’ho pregunten han pres partit per a erradicar les violències masclistes. Segurament, mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte la violència masclista. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia.

Els agressors adapten la violència obrint esquerdes noves per a seguir avançant, adaptantse a les circumstàncies. El confinament ens ha demostrat que, qui volia exercir el control sobre dones i nenes ho ha tingut més fàcil que mai. De fet, als agressors els ha calgut emprar molta menys força que l’habitual per a continuar mantenint els seus desitjos i privilegis. L’aïllament i l’increment de la violència psicològica ha estat freqüent en contextos en que s’ha reduït la xarxa social i l’activitat habitual de les dones per les restriccions de moviments, la reducció de la interacció social o l’augment del teletreball. S’han produït situacions d’assetjament sexual a canvi de recursos econòmics o allotjament quan les dones han tingut pèrdua d’ingressos i per tant dificultats econòmiques per a seguir endavant. S’han produït agressions sexuals en entorns d’oci informals en els que no hi ha persones professionals formades en matèria de violències sexuals. També en el món virtual, l’increment de les violències en línia està afectant a moltes dones i nenes fins al punt de posar en risc la seva pròpia vida. Les ciberviolències, com ara el control o l’assetjament a través d’aplicacions i xarxes socials o el sexpreading, han pres rellevància en la situació de confinament i han permès als agressors controlar i assetjar les seves víctimes, dones, joves i nenes, sense necessitat de conviure amb elles. Però, quan la violència s’adapta a les noves situacions, també ho fan les formes de resistir de les seves víctimes. Molts cops tendim a pensar, equivocadament, que les víctimes són éssers passius i resignats en la seva situació i desconeixem que, constantment, estan elaborant i readaptant les maneres en les quals es mantenen en vida. La pandèmia ens ha canviat la vida i, durant un temps, també ens ha tret la vida pública i moltes d’aquelles coses que ens mantenien a les persones felices i segures. Hem comprovat que, per a moltes, ser a casa no és sinònim de pau sinó de por i violència. Potser, aquest és l’any en el qual hem après més que mai que allò que ens havien ensenyat no era cert i, contràriament al que crèiem, el lloc més segur per a les dones i les nenes pot ser el carrer, les places, els llocs on fem vida, mentre que la llar, la proximitat, allò que ens havien ensenyat com a refugi, pot ser l’espai més perillós per a nosaltres.
Les cases podrien haver actuat com a búnquer on l’objectiu dels agressors era tenir el control sobre la víctima, tenir poder sobre ella, si no hagués estat per les múltiples campanyes socials i institucionals que s’han posat en marxa per posar fre a les violències. Quan hem tornat a ocupar els carrers i els nostres llocs, els masclistes han vist que perdien aquest poder. És per això, que els majors episodis de violències han estat, precisament, quan s’ha produït el desconfinament. El nombre de trucades i atencions s’han vist incrementats en xifres tristament històriques. Des del conjunt d’administracions manifestem el nostre ferm compromís en seguir treballant per desplegar polítiques públiques per posar fi a totes les violències masclistes i per garantir l’atenció, la recuperació i la reparació de les supervivents. Per això no ens sabem estar de fer un reconeixement a totes aquelles persones que han superat allò de: “són coses de parella” i han despenjat el telèfon, i a totes les associacions, entitats i grups feministes del país que han posat sobre la taula l’emergència de trobar solucions en aquests moments tan difícils. Necessitem, més que mai, un compromís unitari de la societat i les administracions per a garantir la vida digna de les dones i les nenes. Vivint amb normalitat, els companys i companyes de feina, les amistats, les persones amb qui compartim activitats diverses… esdevenen vigilants informals del benestar. Compartim preocupacions, sensacions, observem els canvis i, per això, cuidem. Quan tot això s’ha vist impedit, ha estat més important que mai que tothom fes un pas endavant per a denunciar les violències masclistes en tots els seus àmbits i formes. Ens dirigim a totes aquelles dones que han resistit a la violència i han buscat el moment idoni per a explicar-ho a terceres persones; també a les que no podien i el seu veïnat ha alertat sobre la situació que patien, a les que han pogut escapar. Ens dirigim, sobretot, a les que, en una època tan incerta com la present, encara romanen a les cases on hi ha el seu victimari.
Finalment, ens dirigim als homes que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu. Per últim: als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat. Les violències masclistes només es poden eliminar des de l’arrel, sigues tu també còmplice en la construcció d’aquest món millor. 

divendres, 13 de novembre del 2020

Webinar:Equipaments socials: motor d'energia comunitària/ Trama-CONFAVC

 

Trama: la Xarxa d'activitats formatives de la CONFAVC s'estrena amb aquest webinar sobre “Equipaments socials, motor d'energia comunitària”, que es farà el proper dimarts 17 de novembre, de 18.30 a 20h.

En aquesta ocasió, comptarem amb:

Per a rebre l'enllaç de l'acte i seguir el debat - que a les xarxes es farà amb l'etiqueta #Equipamentsocial-, és necessari omplir aquest formulari:

Cal esmentar que amb aquest webinar arrenca Trama: la xarxa formativa de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que neix amb l'horitzó d'enfortir la formació i el lideratge d'activistes veïnals i del teixit associatiu de Catalunya.

dimecres, 11 de novembre del 2020

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, 25 de novembre de 2020

Amb motiu de la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el proper 25 de novembre la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya i renovem el nostre ferm compromís per erradicar les violències masclistes i consensuem un Manifest de sensibilització contra aquestes violències, per tal d’avançar en el seu abordatge. 

 

Les ASSOCIACIONS DE BALÀFIA ens sumem a les paraules del manifest d’enguany i diem FORT I CLAR que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”.  Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. Ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que feu responsables als agressors i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.Us demanem que llegiu el Manifest i en feu la difusió que considereu.

 

El mateix dia 25 de novembre us emplacem a seguir les convocatòries que fans les institutcions i les entitats a tota la ciutadania a fer a les 12.00 h del migdia un minut de silenci en els espais que la situació de pandèmia permeti. Esperem que tota la comunitat, els serveis i empreses del nostre municipi s’hi sumin.

 

Us informem també que properament des de la Generalitat de Catalunya divulgarem de nou la campanya de sensibilització i prevenció de la violència masclista “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes” que reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes se situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

 

Emmeline Pankhurst

A la plana web de la commemoració del 25 de novembre a dones.gencat.cat trobareu tots aquest materials, els actes i altres activitats commemoratives que organitza el Govern, així com la disponibilitat d’altres materials de sensibilització com polseres o  mascaretes amb el lema “Prou violències masclistes”.

PER UNA BALÀFIA SENSE VIOLÈNCIA MASCLISTA !!!

diumenge, 8 de novembre del 2020

QUÈ ÉS "COU" A LA XARXA?? WomanLiderTIC: Ponents, ambaixadores i taules! #SaveTheDate!

 VI Jornades Internacionals de dones liderant les TIC 

S’acosta  #WomanLiderTIC 2020!  No faltis a la que ja s'ha convertit en una cita clàssica on les protagonistes són les dones TIC. Volem potenciar i apoderar a les dones en el sector de les TIC. 


Tu també pots ser una dona líder aprenent de les experiències que compartiran les ponents!  

T’esperem el divendres 20 de Novembre