donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia
href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.
About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programacióper aquest any que encetem.
Sóc Daniel Gabarró: INSPIRAR, ACOMPANYAR, TRANSFORMAR
Si cliqueu damunt la imatge trobareu la web on hi ha els cursos que podeu fer amb mi, els meus llibres i altres materials.
El meu ofici és inspirar , acompanyar i transformar :
Persones interessades en l' autoconeixement .
Escoles i centres educatius.
Ajuntaments i organitzacions.
Ofereixo cursos i formacions amb eines útils, a partir d'una metodologia pròpia que potencia una veritable transformació .
Sóc mestre amb 5 especialitats diferents reconegudes, amb la capacitació de psicopedagog reconeguda, llicenciat en humanitats i diplomat en direcció i organització d'empreses .
Sóc autor de més de 15 llibres .
He participat en desenes de jornades i congressos i col·laboro puntualment en diversos mitjans de comunicació .
Les dones de l' Horta de Lleida commemorem el 8M EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES amb una de les assessores d’imatge de més prestigi de les nostres contrades: Zuleika Rodríguez, porta més de 10 anys treballant en aquest món i té la seva empresa d’estètica a Lleida.
Zuleika explica la seva professió: Em dedico al món de la imatge des de fa més 10 anys, com a formadora de professionals de l’estètica i com a treballadora.
Que és L’assessoria d’imatge?
L‘assessoria d’imatge tracta d’ajudar a crear la imatge de cada persona. Tenim l’apartat primer de bellesa, regida per unes bases professionals que tracta de com em puc cuidar, millorar la imatge a l’exterior i a mi mateixa i aquesta sensació que jo tindré es manifestarà cap a fora. Per un altra part és que és el em "senta" bé: maquillatge, pentinat, peces de roba em senten bé d’altra part que me "senta" bé, i la roba i l’última part seria com utilitzo tot això per transmetre el que jo vull mostrar. la nostra imatge dona un missatge i i el millor de tot es que tu sàpigues gestionar quin missatge vols donar el millor àmbit de la teva vida professional, social, personal…
El que més em fascina de la meva feina és que treballo amb el que realment m'agrada i "disfruto" molt quan obtinc els resultats que són l' impuls a les persones que volen ser millorant la seva imatge personal, amb això els ajuda a millorar l’autoestima i és una sensació súper satisfactòria.
Com a dona professional, quins obstacles has que superar per arribar a les teves metes?
He arribat aquí treballant molt, formant-me molt i amb creixement continu d’aquesta professió. Com a dona professional, jo tinc 2 nens i el més dur és compaginar la feina amb els nens. Aquestes coses requereixen de molt de temps tant l’una com l’altra i llavors el més difícil és saber prioritzar. Un cop et necessiten més els nens i has de treure energia a la feina i altres cops al revés.
Quin consell li donaries a les dones que volen millorar la seva imatge persona? I a les que es volen dedicar al mateix que tu?
Que es coneguin i que realcin tot el bonic que tenen, ja que tothom té quelcom bonic per mostrar al món. Que lluiti molt, treballi molt, es formin i gaudeixin amb el que fan.
En queconsisteix el teu treball?
Consisteix en ajudar persones a transformar i crear una imatge, des de el punt de vista del que li sent bé, i del que vol projectar, i doncs ajudar-la una mica i acompanyar-la en aquest procés i donar-li els consells que necessita. La meva professió té com a missió acompanyar el client en aquest procés, donar-li les eines necessàries per aconseguir els resultats que vostè està buscant. entre que coneixem a la clienta i ella ens explica que va aconseguint i nosaltres l’anem acompanyant per fer aquesta creació.
Creus que a les nostres terres se li dona importància a la imatge?
Clar. Sí. És una eina, que ens pot ajudar en moltíssimes coses i que no ens ha d’obsessionar i cadascú ha de treure el millor de si mateix. Jo crec que a tothom li agrada mostrar la millor imatge. Sigui la que sigui, al seu estil, a la seva manera. A tothom li agrada tenir una imatge correcta. I s’ha d’estar a gust.
Quin consell li donaries a una persona que vol canviar la seva imatge?
Sobretot que es conegui, perquè així realment sabrem el que vol mostrar. Abans de parlar el que mostres és la imatge. I aquesta imatge dona un missatge, que siguis conscient realment del missatge que estàs donant.
El maquillatge és important per la nostra imatge?
Es un altre element de la imatge, cada persona ha de trobar el seu estil, com et sents quan apliques el maquillatge (et sents més segura i més bonica) .
El perfum és important?
Clar.El perfum també és una altra eina de la imatge i també dóna molta informació de com és aquella persona. Un perfum floral sempre serà més romàntic, un perfum més afustat sempre serà més fort, amb més consistència. El perfum és un altre dels elements que tenim en compte per crear la imatge.
Versió lliure de l'entrevista realitzada per JOSEP MARIA CASTELLS (BALAGUER),
donabalafia associació ofereixlapossibilitatdeconèixer Lleida, els barris Nord de la ciutat:Balàfia, Secà i Pardinyes desdelaperspectiva femeninaamb un itinerari pels barris on les dones són les
protagonistes,atravésdels
carrers amb noms de dones de Lleida,
Catalunya i del món. Dones de la història, la ciència, la cultura, el món
veïnal i l’esport.
El projecte ‘Barris Violetes’, impulsat per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), vol fomentar l’empoderament de la dona en el teixit associatiu i personal.
Els rols de gènere establerts i normalitzats en la societat perpetuen les desigualtats entre homes i dones en diferents àmbits de la vida quotidiana: “pensem que és molt important que les dones prenguin iniciativa de lideratge personal i comunitari per, al final, aconseguir un canvi social”. Objectiudel projecte ‘Barris Violetes’ la problemàtica de desigualtat que fa anys que les dones pateixen.
La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya, CONFAVC, ha treballat en aquesta línia tot l'any 2022 per assolir i promocionar una igualtat efectiva, erradicar els estereotips en tots els àmbits i lluitar per un futur d’empoderament femení i de barris amb perspectiva de gènere.
Els quatre eixos que configuren ‘Barris Violetes’ són:
El projecte es desenvolupa a quinze barris de nou municipis de Catalunya, amb la col·laboració de divuit associacions veïnals. El projecte es desplega sobre tres eixos principals, sempre sobre la finalitat d’enfortir els llaços comunitaris i l’empoderament de les dones en l’àmbit veïnal, per tal que elles siguin les protagonistes a l’hora de treballar cada eix d’actuació.
Per una banda, el primer focus és l’urbanisme amb perspectiva de gènere. “El que fem és preparar i presentar propostes de millora als ajuntaments de les poblacions on treballem, perquè es duguin a terme canvis al barri”. Les millores urbanístiques que es proposen tenen en compte la senyalització, la seguretat, l’enllumenat i l’organització dels espais públics, per incloure la perspectiva de gènere a la ciutat..
El segon eix se centra en el treball de cures i en espais comunitaris per al reconeixement efectiu d’aquestes. “Nosaltres entenem la centralitat de les cures com la base de la sostenibilitat de la vida. Arran de la pandèmia es va visibilitzar més la necessitat de donar-li la importància a la part de les cures”, determina Liñares. Per exemple, algunes de les accions que s’han desenvolupat han estat l’assistència a persones grans en termes d’alimentació i en l’àmbit psicosocial. Un dels objectius és la conformació de xarxes estratègiques amb entitats de dones de la mateixa comunitat.
La tercera àrea de treball és la creació d’espais d’autoorganització de dones per a la defensa de drets, per tal que les dones s’empoderin per assumir lideratges i promoguin el treball cooperatiu i transversal.
El quart eix és la lluita contra les Violències de Gènere, en el qual la CONFAVC treballa colze a colze amb la .Plataforma contra les Violències de Gènere.
El treball en xarxa i la comunitat com a estratègies impulsores
Gràcies a les formacions que la CONFAVC desenvolupa a dones, associacions veïnals i persones interessades de les diferents poblacions, s’han generat grups de treball els quals s’encarreguen d’elaborar diagnòstics dels espais públics del barri on es troben, per tal de presentar-los als organismes municipals competents en la matèria.
“Volem que les dones tinguin referents als barris i que elles mateixes moguin a altres a fer aquesta feina”, explica la coordinadora del projecte. A més, per commemorar el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, al mes de novembre s’engegaran accions com, per exemple en l’àmbit de l’urbanisme inclusiu, la creació del carrer del Bon Tracte. “Farem treball comunitari per visibilitzar aquestes cures que s’han de realitzar entre les persones perquè pugui haver-hi la sostenibilitat que volem”.
El representant de l’equip de presidència de Colors de Ponent, Eloi Ponce, explica: “Crec que ens hem de sentir orgullosos de l’empremta que hem deixat a Lleida durant aquests set anys. Hem lluitat pels drets de tot el col·lectiu i també hem visibilitzat un moviment que vivia amagat a la nostra ciutat. Darrere d’aquests set anys hi ha molts acompanyaments a usuaris, moltes reunions per assessorar, formacions en instituts i entitats i tot això és un sinònim que el treball que hem fet fins ara l’hem fet bé”.
La Comissió d’Amiant de la CONFAVC endegarà una campanya informativa per a promoure la desamiantació als barris
A través de la participació a la CONFAVC, la FAVLL participa a aquesta reunió, la seva representant, la presidenta de l' AV Montserrat informa que l'entitat, segons informa el seu president, es compromet a endegar una campanya de
sensibilització i informació amb la finalitat de posar a disposició recursos
amb l’horitzó de donar suport, assessorament i coordinació a les
federacions i associacions que ho sol·licitin.
A
donabalafia associació ens ocupen i ens mouen molts temes, alguns són fonamentals,
l’equitat, el nomenclàtor, l’esport femení, la ciència, la tecnologia... tot fet
per dones.
Per
exemple, si ets activa i et mou l’esport fet per dones, et convidem el dia 4 de
març a fer un record. REPTE EXCLUSIU A LLEIDA. Farem el símbol de les dones
sota el marc incomparable de la Seu Vella i en commemoració del 8M. Us esperem
a les 11:30h, ho gravarem amb dron, gràcies Andreu Ibáñez i Pau Salla. Totes i tots:
FEM-HO POSSIBLE!!
I
aquesta setmana, el dia 11 és el dia Internacional de les Dones i les Nenes en
la ciència. A Balàfia en col·laboració amb l’Andreu, les STEM Women i l’
Institut d’ Estudis Espacials de Catalunya farem tot un matí curull
d’activitats amb les Womentechmakers, us esperem a partir de les 10:00h !!
I en
aquesta línia, nosaltres ens preguntem, per que no apareixen més noms de dones
entre els científics més destacats? És
cert que abans (segle XIX i principi del segle XX) hi havia poques dones que
pogueren accedir a la universitat i molt menys que estudiaren carreres
científiques i molt poques prossegueixen una carrera professional com a
científica. La mateixa Martina Castells o Zoe Rosinach els va passar. Aquesta
falta de representació de les dones en les diverses activitats relacionades amb
la ciència (investigació, docència, indústria,. . .) ha motivat que algunes
institucions científiques (anglosaxones, principalment) s'interessen per aquest
tema i hagen creat grups de treball per estudiar-ne els inconvenients i per
adoptar mesures que reverteixin aquesta situació perquè, certament, ara no hauria de ser així.
I al
nostre país? Doncs, hi ha poca incidència en aquest tipus d'inquietud. Si
comptem, que és com millor obtenim les dades, aquestes demostren que avancem
poc i molt a poc a poc. Els indicadors sobre dones i ciència, elaborat per
encàrrec de la Comissió de Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de
Catalunya, diuen que l’evolució de la paritat en la composició dels òrgans
col·legiats de les universitats catalanes és molt lenta. Que les persones
nombrades Doctor Honoris Causa a les universitats són un 83% homes,17,9% dones.
Que les invitacions a realitzar la lliçó inaugural són d’un 70% d’ homes i un
30% de dones. L’ Estudiantat en la etapa predoctoral és 52% de dones i 48%
d’homes, contrasta amb les dades post-grau i doctorands 24% i 76%. Doncs, ja ho
veuen, a qui correspongui, si us plau, hi posa paritat ??
Acabo
amb una dona top: Felicitem a la judoka Ai Tsunoda per la victòria aconseguida
el diumenge passat al Gram Eslam de París i per l’ ascensió al setè lloc del
rànquing mundial. Súper !!
Jos
Farreny Justribó. Donabalafia
associació. Esport
Femení Lleida
Enguany fa cent anys que naixia, a Lleida, Josep Vallverdú. Conegut sobretot com a escriptor de ficcions per a infants i joves, amb títols que s’han reeditat sovint i que s’han traduït a diverses llengües, potser encara no hem estat prou atents a tots els gèneres que ha treballat, raó per la qual és que tota la seva obra, que ha estat desplegada de manera unitària, però ramificada en àmbits diversos, no l’hem analitzada des d’una perspectiva global.
De tot aquest seu conjunt d’obra infantil i juvenil, com el gènere que més força tenia per al restabliment de la cultura catalana, és del que en rep més reconeixements tant per les seves característiques literàries com socials i culturals, i al costat de Josep M. Folch i Torres serà considerat un dels escriptors més prolífics. La seva popularitat en aquest gènere ha tingut una gran transcendència i ha influït de manera decisiva en generacions i generacions de lectors. Però si és cert que ha estat a través d’aquesta literatura que ha consolidat la seva vocació d’escriptor, no ho és menys, de cert, que aquest encasellament potser ha estat un impediment perquè la resta de la seva d’obra rebés més atenció de la crítica.
Josep Vallverdú s’ha volgut, també, activista cultural, i, alhora que s’anava explicant a si mateix a través dels llibres personals, s’anava construint una figura pública, amb presència ininterrompuda encara fins avui, a la premsa i en publicacions seriades en articles d’opinió cultural i política. I aquest seu avui també és dedicat a la poesia, amb títols nous, com Atresorat silenci, i un altre poemari, encara inèdit, però a punt. Tot al llarg d’enguany, de l’escriptor incansable que és Vallverdú en llegirem un quart volum de memòries i, encara, un cinquè que tracta exclusivament la seva relació amb la llengua, una novel·la negra i la poesia completa.
“Soc escriptor per vocació. Moltes persones no estan segures de tenir una vocació definida, la de l’escriptor, però, és de les que ho poden afirmar, perquè malgrat moltes dificultats, errades pròpies i obstacles o silencis que li salten al camí, l’escriptor no defalleix i sap que almenys una part de la seva obra sobreviurà. Un cop dit això, que podria passar com una declaració de principis, convé que distingim entre dues menes d’escriptors: d’una banda, els que s’ocupen tan sols de la seva tasca creadora, sense altre objectiu; i, de l’altra, els que, paral·lelament a la creació, estan amatents a les sol·licituds de la societat en el transcórrer dels dies i, si convé, si són cridats a donar testimoni de la seva humanitat, de la seva civilitat més enllà de la literatura, el donen. A mi em plauria entrar en aquesta segona categoria”.
L’Any Josep Vallverdú ens ha de permetre que tota l’obra, infantil i juvenil, els llibres personals i la poesia, bastida de realitats i descriptiva d’experiències, creixi en lectors, que rebi l’atenció de la crítica, que sigui objecte d’estudis acadèmics en cadascun dels seus caires creatius i que sigui traduïda, perquè com diu el poeta pugui trobar-se “al bat del temps, prop de tothom, en llunyedat de segles”.
Un curs dedicat a
adolescents i a dones per descobrir la força de la ciclicitat del dia a dia a
través dels arquetips femenins, de l'energia de la fase menstrual i de la
lluna.
Condueix: Maria
Letizia Cipriani, arteterapeuta transdisciplinària que treballa a nivell
internacional en camp clínic i social. És també terapeuta respiració ovarica,
moon mother i tanatologia.
Per REBRE MÉS INFO:
pots enviar un
correu a info@icamminidellarte.com i rebre el fulletó explicatiu del curs.
Ha estat bonic viure en l'ampli camí de la incertesa, i espero continuar-hi vivint fins al final!
in memorian
JOSEP MARIA ESPINÀS I MASSIP.
"En Josep Maria tenia una idea claríssima del que ha de ser un funeral. Que ningú aplaudeixi en cap moment, no és un espectacle. El millor que pots fer és el mateix que el mort: callar", recordava Isabel Martí al començament de la cerimònia en record de l'escriptor,
US CONVIDEM A LA INAUGURACIÓ I VISITA GUIADA DE L'EXPOSICIÓ PREPARADA PER LA SRA. NÚRIA M. TORREBELLA I PER L'HISTORIADOR SR. JOAN RAMÓN GONZÁLEZ PÉREZ.
Membres de l' ASSOCIACIÓ DELS AMICS DE LA SEU VELLA de Lleida.
Recull de fotografies on les dones de la Seu Vella són les protagonistes.
En un lloc realment privilegiat i al bell mig de la ciutat de Lleida, s’alça el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella. Diferents edificis el configuren: la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei/Suda, la fortificació militar que envolta tot el turó i diverses restes arqueològiques que ens ajuden a entendre el present.
El joc de volums i perfils que generen són un compendi de la història de Lleida i del turó en particular. La posició estratègica d’aquest tossal, enlairat en un paisatge de plana, ben comunicat en totes direccions i amb la proximitat del riu Segre, permeté des de l’antiguitat una ocupació ininterrompuda. La molt probable Iltirta ibèrica, la Ilerda romana i la Larida musulmana romanen sota el seu subsòl, així com l’excel·lent barri gòtic que s’hi anà gestant de forma majestuosa a l’època medieval. La Seu Vella i el Castell del Rei en són els testimonis més destacats.
Les pèrdues irreparables i els usos indesitjables arribarien amb l’època moderna i els conflictes bèl·lics d’abast europeu, quan tot el turó fou arrasat i en el seu lloc es bastí, de forma progressiva, una fortificació militar. Els dos únics edificis no enderrocats, catedral i castell, foren transformats en tristes casernes militars, ús que malauradament es perllongaria fins a l’any 1948. S’iniciava llavors una lenta i encoratjadora restauració, encara vigent.
Aquest recorregut per l'exposició de FOTOGRAFIES serveix per donar a conèixer i compartir detalls i altres vessants de la nostra estimada Seu Vella. Símbol i referència de Lleida i de les nostres comarques.
La mostra romandrà oberta fins al 10 de març de 2023.
Enguany, i amb aquesta nova edició del Concurs per la vida lliure de violències masclistes, sentim la responsabilitat de seguir incidint en la cerca d’estratègies per a la transformació social que permetin espais de construcció i diàleg per una societat respectuosa que abanderi els valors feministes.
Reflexionem entorn de la poc valorada màxima: l’important és participar. Volem destacar el fet que es tracta d’una sentència popularitzada per Pierre de Coubertin, pedagog i pare de l’olimpisme modern. També pretenem defensar una concepció esportiva basada en l’humanisme, una visió que ens permeti fer de la societat un espai de construcció educativa i axiològica, un procés de realització personal, moral i social.
L’objectiu és promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència que fomentin una major participació de les dones i les nenes i en reconeguin les seves contribucions.
Aquesta celebració forma part del l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 (ODS) de l'Agenda 2030, que té com a objectiu aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes.
D'acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants dones acabin una llicenciatura, un mestratge o un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants homes és del 37%, 18% i 6%.
La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix a tot el món. Nosaltres contribuïm a esmenar-ho!