donabalafia amb els 44 anys de Moviment Veinal a Balàfia

href="https://vimeo.com/313470669"> Taula Rodona Dona i Esport from Oliver Villas on Vimeo.

About The Women's Sports Foundation from Women's Sports Foundation Activitats, promoció de la IGUALTAT, EQUITAT, Feminisme, Exposicions, presentacions de llibres i Conferències, Xocolatades, una mica de tot, la millor programació per aquest any que encetem.

9 Taula rodona dona i esport from Oliver Villas on Vimeo.

dimarts, 7 d’octubre del 2014

primer dimecres d' octubre : DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL

http://www.lleidaparticipa.cat/index_web.php?ap=czo3OiJwb3J0YWRhIjs=&idw=czozOiIxMTgiOw==&idi=czozOiJjYXQiOw==&idn=4af64531eeb6099df6c2643b89b2a1bc
El passat dimecres, 1 d'octubre, es celebrà el DIA MUNDIAL DE LA PARÀLISI CEREBRAL. Aquesta, té com a objectiu sensibilitzar la societat sobre la paràlisi cerebral i el seu impacte en la qualitat de la vida de les persones que la pateixen. Any rere any i en el marc d'aquesta jornada, promoguda per un conjunt d'entitats sense ànim de lucre amb el suport d'organitzacions d'arreu del món, es posa en marxa la campanya "Canvia el meu món en un minut". La iniciativa consisteix a publicar un escrit o un vídeo d'un minut de durada al web del Dia Mundial per expressar una idea que pugui canviar la vida de les persones amb paràlisi cerebral i la de les seves famílies. 


Per commemorar aquesta celebració, la Confederació Espanyola d'Associacions d'Atenció a les Persones amb Paràlisi Cerebral (ASPACE) organitza unes jornades els dies 3 i 4 d'octubre a Santiago de Compostela per analitzar la situació actual d'aquesta discapacitat, que actualment afecta 120.000 persones a l'Estat espanyol. La paràlisi cerebral és un grup de trastorns neurològics complexos que provoquen un estat permanent de manca de coordinació motora i postural. Les alteracions motrius poden anar acompanyades de problemes sensorials, cognitius, de comunicació i d'aprenentatge. 


La malaltia afecta 17 milions de persones arreu del món i esdevé la discapacitat física més comuna durant la infància. Els símptomes acostumen a presentar-se abans dels dos anys d'edat i poden afectar un o ambdós costats del cos. En són algunes de les manifestacions més freqüents la tensió, la rigidesa i debilitat muscular, la marxa anormal (com ara caminar amb un peu, amb la punta, ajupit o arrossegant una cama), tremolors i la pèrdua de la coordinació. Atès que es tracta d'una malaltia que dura tota la vida, el tractament té l'objectiu de prevenir i minimitzar les deformitats i de millorar la qualitat de vida de les persones afectades. La paràlisi cerebral requereix que un equip interdisciplinari de professionals dugui a terme una atenció de rehabilitació integral.
Ha Lleida l'Associació AREMI va presentar a familiars i treballadors la "Revista Digital". Un nou projecte, concedit per ASPACEnet, que es començarà a treballar amb els alumnes del Centre d’Educació i els usuaris del Centre Ocupacional.  Té com a finalitat millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb Paràlisi cerebral a través de la tecnologia i concretament les "Tecnologias de Apoyo" (TA), els sistemes alternatius i augmentatius de comunicació (SAAC). Ben aviat, anireu rebent informació continuada del procés d’aquest projecte tant interessant.
L’objectiu d’aquest apunt, és fer visible la realitat d’aquest col•lectiu i les seves capacitats, així com donar a conèixer la tasca de les persones i entitats que treballen per la defensa des drets i la igualtat d’oportunitats de les persones amb paràlisi cerebral o amb etiologies similars.