"El II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes permetrà aprofundir en la coordinació i la resposta que donem a les dones davant la COVID-19"
La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va assegurar que la “coordinació” entre les administracions i les entitats és una “prioritat” del Govern en la lluita contra les violències masclistes, encara més des de l’inici de la pandèmia de Covid-19. “Des del Govern de la Generalitat i l’Institut Català de les Dones seguim intensificant la coordinació en matèria de violències masclistes i així ho explicarem al Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes: la coordinació interdepartamental és una prioritat, i també amb el món local i amb les entitats de dones, sobretot ara amb la crisi de la covid-19”.
La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs de la sessió ordinària del Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), que s’ha reunit telemàticament aquesta tarda i en la qual també ha participat la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez. La consellera ha posat com a exemple de la voluntat del Govern d’”intensificar” la coordinació en aquesta matèria la celebració del II Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes, que se celebrarà de manera virtual els dies 26, 27 i 28 d’octubre. La trobada, que organitza l’Institut Català de les Dones, reunirà els professionals dels circuits de violència masclista, el personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, les entitats de dones del territori i el conjunt del moviment feminista català. Aquesta segona edició del Congrés, que compta ja amb 1.500 persones inscrites, se centrarà en l’impacte de la Covid-19 en les violències masclistes i les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar resposta a aquestes situacions. Hi participaran conferenciants internacionals i nacionals i s’adreça a professionals dels circuits de violència masclista, personal de les administracions públiques encarregades d’intervenir en el disseny i execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, i al teixit associatiu feminista català. S’estructura en tres blocs:
- La Covid-19 i la violència estructural. S’analitzarà com la pandèmia global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.
- Les violències masclistes durant la pandèmia. En aquest espai es vol fer una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.
- Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19. El bloc posarà en valor la feina de les institucions, de les organitzacions i del moviment feminista per lluitar contra les violències masclistes en situació de pandèmia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada