L'exemple de Barcelona
Durant els darrers 10 anys, homes i dones han dedicat cada vegada més temps a l’esport, però la línia evolutiva d’elles s’ha mantingut, de manera paral·lela, per sota de la d’ells… fins fa poc. “A l’enquesta dels hàbits de la població en edat escolar del 2013 i a la darrera enquesta de la població adulta del 2017 hem vist com les nenes i les dones remuntaven la gràfica i reduïen la distància amb la població masculina. Això és una bona notícia perquè vol dir que s’està començant a revertir la tendència“, explica Marta Carranza, comissionada d’Esport de l’Ajuntament barceloní. Però, mentre a la pràctica les dones retallen distàncies amb els homes, l’esport reglat i federat continua sent un àmbit masculinitzat on la població femenina té poca presència i poc poder de decisió, començant pels mateixos estudis esportius.
Quatre de cada deu dones practiquen activitats esportives a Catalunya, segons el darrer estudifet per l’Observatori Català de l’Esport. A Barcelona, l’enquesta d’hàbits esportius recull que gairebé set de cada deu barcelonines fan algun tipus d’esport. En canvi, els estudis esportius i l’esport reglat i federat segueixen sent àmbits eminentment masculins: tant a Catalunya com a Barcelona, el nombre d’homes triplica el de dones. Quina n’és la causa?
Quina és la realitat de les dones que volen dedicar-se al món de l’esport?. Aquesta i d'altres preguntes les plantejarem a l'edició que estem preparant a Lleida: X TAULA RODONA DONA I ESPORT I 3r #BalafiaXdonaiesport
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada