Sessions dins les Nacions Unides Seguiment de la Quarta Conferència Mundial de Dones,
CSW61 (2017) | UN Women – Headquarters
de la 33a Sessió especial de l’Assemblea General 61 Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (ECOSOC) "Dona 2000: igualtat de gènere, desenvolupament i pau al segle XXI''
L'Observatori de la Igualtat de Gènere, com a eina per millorar les polítiques d'igualtat, es presenta en la 61 Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona
L’Observatori de la Igualtat de Gènere actua com a òrgan consultiu del Govern de Catalunya i es constitueix com una eina al servei del CNDC per promoure la igualtat i la promoció de les dones en diferents àmbits: polític, social, cultural, laboral i educatiu. La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat l’Indicador d’Igualtat de Gènere a Catalunya que està composat de 22 indicadors diferents amb el propòsit de mesurar la desigualtat de gènere en l’àmbit socioeconòmic, de benestar i de representació institucional. La presidenta del CNDC, Teresa M. Pitarch i també presidenta de l' Institut Català de les Dones ha deixat palesa la necessitat de disposar d’indicadors que ens permetin conèixer la situació de les dones i de les nenes a Catalunya i ens ajudin a direccionar les polítiques per tal d’implementar les mesures adients d’acord amb l’Agenda 2030. Pitarch ha manifestat que “el CNDC està implementant els Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment el 5, a l’agenda local catalana”. En aquest sentit, la Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat l’Indicador d’Igualtat de Gènere a Catalunya que està composat de 22 indicadors diferents amb el propòsit de mesurar la desigualtat de gènere en l’àmbit socioeconòmic, de benestar i de representació institucional.
També s’han presentat els resultats de l’estudi que l’Institut Català de les Dones i l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona han realitzat sobre la quantificació econòmica del treball domèstic i de cura de llar no remunerat a Catalunya, per tal de quantificar-lo en termes del PIB. L’estudi posa en valor un conjunt de tasques de cura de la llar i la família que dins del mercat laboral tenen un valor econòmic i subratlla la importància de la desigualtat en la distribució d’aquestes tasques no remunerades entre homes i dones, i els efectes que representen per a la situació econòmica de les dones.
La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l'apoderament de les dones. Cada any, es reuneixen representants dels estats membres, entitats de l’ONU i organitzacions no governamentals consultives, com n’és el CNDC, per analitzar els progressos i concretar els reptes de les polítiques de dones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada